Pieter van Foreest op weg naar 2025....

Samen herijken we de strategie. We nodigen je van harte uit om met ons mee te denken en mee te doen. Als collega, cliëntenraad, samenwerkingspartner of stakeholder. Iedereen is welkom om mee te praten en mee te doen. 

Denk en praat mee!
In mei en juni organiseren we 4 verschillende strategiebijeenkomsten waarin we nadenken over onze toekomst. Samen kijken we vooruit en bepalen we de koers die we komende jaren volgen. Pieter van Foreest op weg naar 2025. We nodigen je uit om mee te denken, mee te praten en mee te doen. De ouderenzorg heeft immers de nodige uitdagingen. Wat is er nodig? Waarop moet Pieter van Foreest zich focussen. Denk je mee en doe je mee?! Samen herijken we de strategie.

Waar staat Pieter van Foreest over 5 jaar in het landschap van de ouderenzorg? Wat zijn onze aandachtsgebieden? Waar moet de focus liggen? Wat betekent dit voor personeel, voor de cliënten en hun naasten, voor de vrijwilligers, samenwerkingspartners en andere betrokkenen? Wat moeten we laten en wat moeten we vooral niet vergeten? Hoe gaan we om met innovaties? We horen graag hoe jij over de verschillende onderwerpen denkt. 

Vier bijeenkomsten met verschillende thema's 

 • Personeel & Organisatie, maandag 31 mei, van 15.00 tot 17.00 uur          
 • Cliënten, donderdag 3 juni, van 15.00 tot 17.00 uur                                     
 • Samenwerken, maandag 7 juni van 15.00 tot 17.00 uur                              
 • Innovatie, dinsdag 15 juni, van 15.00 tot 17.00 uur 

Programma

Inspirerende sprekers (15-16 uur)
Iedere bijeenkomst heeft een ander thema: personeel & organisatie, cliënten, samenwerken en innovatie. We hebben sprekers uitgenodigd om ons mee op reis te nemen in hun visie rondom de verschillende thema's en om ons te inspireren en ons aan het denken te zetten.

Samen interactief aan de slag (16-17 uur)
Vervolgens gaan we in groepen op een leuke en interactieve manier aan de slag om samen het gesprek aan te gaan en invulling te geven aan het betreffende thema om  op deze wijze gezamenlijk onze strategie te herijken.

Data, thema's en sprekers strategiebijeenkomsten: 

 • Strategiebijeenkomst Personeel & Organisatie
  maandag 31 mei, van 15.00 tot 17.00 uur 

  Spreker: Leike van Oss

  Leike van Oss (1964) is gefascineerd door ‘waarom de dingen gaan zoals ze gaan’. Hoe organiseren mensen, groepen en organisaties zichzelf, hoe lopen ze vast in patronen die ze zelf gebouwd hebben en hoe kan je die patronen weer openbreken? Haar belangrijkste motivatie is om werk en ook samen werken duidelijk, helder en eenvoudig te maken. Wat hebben we van elkaar nodig? Hoe kunnen we (nieuwe) collega's binden en blijven boeien? Wat is daarvoor nodig? Wat kunnen we doen om het verschil te maken? 
   
 • Strategiebijeenkomst Cliënten
  donderdag 3 juni, van 15.00 tot 17.00 uur
  Spreker: Rudi Westendorp


  Rudolf (Rudi) Westendorp (1959) is hoogleraar   ouderengeneeskunde in Leiden en aan de universiteit van Kopenhagen. Westendorp studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich daar ook tot internist. De oudste mens aller tijden is 122 geworden. En de eerste die 135 wordt, is waarschijnlijk al geboren. Wat betekent dat voor de kinderen van nu, de ouderen van de toekomst? En wat betekent dat voor de zorg en hoe we dat zouden kunnen organiseren.  Wat verwacht de cliënt anno 2025? Hoe verandert het zorglandschap? 
 • Strategiebijeenkomst Samenwerken 
  maandag 7 juni van 15.00 tot 17.00 uur 
  Spreker: Ilse de Vries

  Ilse de Vries is programmamanager Regiovisie Kwetsbare Ouderen. Samen met de partners in de regio zet zij alles op alles om de ouderenzorg, die voor de nodige uitdagingen staat, van goede kwaliteit, toegankelijk en betaalbaar te houden. Daar hebben we elkaar bij nodig. Intern en extern. Gebruik maken van elkaars expertise, samen werken op alle niveaus binnen en buiten de organisatie. Wat verwachten we van elkaar in het kader van samenwerken? Wat betekent dit voor Pieter van Foreest? Wat betekent dit voor de collega's onderling? Wat betekent het voor de organisaties en partners in de regio? Wat is er nodig om écht samen te werken intern en extern, zodat we samen kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg en ondersteuning kunnen (blijven) bieden voor de kwetsbare ouderen in de regio?
 • Strategiebijeenkomst Innovatie
  dinsdag 15 juni, van 15.00 tot 17.00 uur 
  Spreker: Richard Goossens

  Richard Goossens is hoogleraar Fysische Ergonomie aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delft. De nadruk van zijn onderzoek ligt op ergonomie / menselijke factoren in relatie tot productinnovatie om veilige, comfortabele en foutloze taakuitvoering te bewerkstelligen in complexe multi-user situaties in een zorgomgeving. Het doel is om ontwerpvereisten, methoden en producten (diensten) te genereren die aansluiten op de praktijk en dus anticiperen op de implementatie van deze producten op grote schaal en in het dagelijks gebruik. De techniek verandert snel, hoe blijven we als organisatie bij? Wat hebben we nodig om te kunnen innoveren en dit ook te borgen en implementeren? Wat is het belang van innovatie en waarom? 

Meedoen? Meld je aan
Meld je snel aan voor één of meerdere bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn digitaal en worden georganiseerd via Microsoft Teams. Inschrijven kan via onderstaande link. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en vervolgens de link om in te loggen via Teams. Inschrijven voor meerdere bijeenkomsten hoeft niet in één keer, dat kan ook op verschillende momenten. Vragen over de aanmelding? Mail of bel naar: pr@pietervanforeest.nl, 015-5155300. Doe je mee?  

Schrijf je nu in voor één of meerdere digitale strategiebijeenkomsten. Samen op weg naar 2025.
We kijken uit naar je digitale komst! 

Inschrijven is niet meer mogelijk.