14 oktober: Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Geplaatst op: 11 Oktober 2023

Zaterdag 14 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op deze dag besteden wij aandacht aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen en welke mogelijkheden er zijn om zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde.

Palliatieve zorg is niet zo’n bekend begrip. Veel mensen weet niet wat palliatief inhoudt. Dat is best begrijpelijk. De meeste mensen krijgen er pas mee te maken als ze zelf ongeneeslijk ziek zijn of iemand uit hun omgeving.  Palliatieve terminale zorg is zorg voor mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Het overlijden is nabij en in deze fase is er (veel) hulp nodig. De zorg wordt intensiever en richt zich vooral op comfort en afronding van het leven. Medewerkers van Pieter van Foreest ondersteunen deze cliënten en hun naasten professioneel en liefdevol tijdens de laatste periode met de zorg die rechtstreeks uit hun hart komt. Ons multidisciplinair team ondersteunt u en uw naasten hierin op een professionele en liefdevolle manier. Ons team bestaat onder andere uit verzorgenden, verpleegkundigen aangevuld door diverse disciplines, zoals een arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en een geestelijk verzorger. Allen zijn ze gespecialiseerd in palliatieve zorg.

Wensen en de behoeften staan altijd centraal
Iedereen verdient het om op een rustige en waardige manier afscheid te nemen van het leven. Wanneer dat in de laatste fase niet meer thuis mogelijk of wenselijk is, kunt u ervoor kiezen om in De Kreek of in De Bieslandhof te verblijven. Het uitgangspunt is het bieden van warme zorg, aandacht en kwaliteit van leven in deze laatste periode. Er wordt toegeleefd naar een waardig levenseinde. De zorg die wordt gegeven, komt recht uit ons hart. We staan voor u klaar en kijken samen naar de behoeften en wensen van u en de mensen om u heen. We zorgen voor rust en ontzorgen uw naasten. Waardig, liefdevol en intens, zoals wij dat ook voor onze eigen naasten zouden wensen.

We zijn er voor u
We begrijpen als geen ander dat er veel op u afkomt en u wellicht vragen heeft en/of meer informatie wenst. Onze collega’s van het Klant Contact Centrum staan u graag op werkdagen te woord en zijn bereikbaar via 015 515 5000, via de chat op de website of via contact@pietervanforeest.nl