Nationale Ouderendag op 2 oktober 2020

Geplaatst op: 1 Oktober 2020

In Nederland wonen momenteel ca 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 jaar zich eenzaam te voelen.

Een belangrijke oorzaak van eenzaamheid is het verlies van waardevolle relaties. Ouderdom brengt dit voor veel mensen met zich mee, het gemis aan sociale contacten. Wat kunnen we doen om eenzaamheid tegen te gaan? Om hier een steentje aan bij te kunnen dragen willen wij graag het ‘Schrijfmaatje’ van het Nationale Ouderenfonds onder de aandacht brengen juist nu in de Week van de Eenzaamheid (1 tot 8 oktober 2020).

Wat is een Schrijfmaatje?
Bij Schrijfmaatje ontvangt men post van een vrijwilliger, waarbij er wordt gekoppeld aan iemand met zoveel mogelijk dezelfde interesse. Het postcontact kan beginnen! Er wordt post ontvangen en zelf ook post terug gestuurd. De inhoud van de post is uiteraard vertrouwelijk.

Hoe werkt Schrijfmaatje?
Aanmelding vindt plaats via ouderenfonds.nl https://ouderenfonds.nl/activiteit/schrijfmaatje/

Het verzoek komt in een online wensenoverzicht te staan, waar vrijwilligers op kunnen reageren. Het Ouderenfonds maakt een match en het postcontact kan beginnen! Een koppeling is gemiddeld binnen een week geregeld. Meedoen aan Schrijfmaatje is gratis. Kaarten en postzegels zijn voor eigen rekening.

Word jij een Schrijfmaatje?
Tegenwoordig sturen we steeds minder post, terwijl juist voor ouderen het krijgen van een kaart of brief een klein belangrijk cadeautje kan zijn. Wil jij ze verrassen met post? Geef je dan op als Schrijfmaatje en vervul de schrijfwens van een oudere.

Met een kleine moeite bezorg je een oudere echt mooie momenten!