27 mei muziekmiddag voor cliënten en hun naasten via live-stream

Geplaatst op: 11 Mei 2021

Donderdag 27 mei 2021 van 14.00 tot 16.15 uur is het zover! Een heerlijke muziekmiddag speciaal voor onze cliënten en hun naasten om te bekijken via een live-stream.

Stichting 'Ik weet dat jij het weet' maakt het mogelijk. 
Ambassadeurs van deze stichting verzorgen een fantastisch live optreden vanuit het Teejater in Naaldwijk welke via een live-stream (internetverbinding) is te bekijken. Dit kan op de computer, via smart-tv, een 'gewone' tv met gebruik van bijv. een chromecast of op de telefoon/tablet etc. Als er maar een internetverbinding is. 

 

Kijk je ook? 
Donderdag 27 mei, 
14.00 - 16.15 uur 
De link naar deze livestream komt op de website te staan

Wie treden op? 

 

Aanleiding 
Het is mooi te vermelden dat de stichting is opgericht naar aanleiding van het succes van de Ik-weet-dat-jij-het-weet-optredens van Jurgen Jonkers. Deze optredens ontstonden toen Jurgen Jonkers het lied "Ik weet dat jij het weet" voor zijn moeder Rietje schreef. Zijn moeder veranderde door de ziekte Alzheimer. Het veranderde ook hun band. Natuurlijk deed het pijn en verdriet, maar Jurgen wilde dit niet alleen maar negatief beleven. Er waren nog steeds bijzonder mooie en ontroerende momenten. Momenten van herkenning, ergens ver weg in haar ogen en soms opeens, onverwacht, een opening. 

“Ik weet dat jij het weet, ik zie het in je ogen!” gaat onder andere over het ‘ondeugende’ om de brei heen draaien, over het zien wegglijden van zijn moeder, over haar ontmoeten, ergens op die weg, tussen hen beiden, over de mooie band tussen moeder en kind, over samen van het moment genieten. Rietje is heel slim met haar ziekte omgegaan. Ze draaide en praatte gewoon om dingen heen, op eigen stellige wijze, zodat je niet makkelijk in de gaten had wat ze nog wel wist en wat niet. 

Jurgen treedt al jaren op voor een divers publiek, ook in diverse zorginstellingen. Zijn kracht ligt niet alleen in goed kunnen zingen, vooral ook in het willen raken en vermaken van mensen. Hij ‘pakt’ je. Met heel zijn hart zingt en raakt Jurgen zijn publiek tijdens de middagen voor ouderen, veelal mensen met dementie. Mensen van wie veel gehouden wordt. Jurgen weet dat ieder mens met alzheimer of dementie in het moment leeft. Hij geniet er zichtbaar van mensen te ‘zien’, ze even privé toe te zingen, hun hand te pakken en in de ogen te kijken. Muziek raakt mensen met dementie en als Jurgen voor hen zingt, raakt het zeker! 

Nu het momenteel niet mogelijk is om grote optredens te organiseren op locaties, wil de stichting 'ik weet dat jij het weet' graag via deze livestream geluksmomenten creëren voor cliënten, hun naasten, collega's en vrijwilligers! Kijken kan via een internetlink. Kijken kan coronaproof thuis en ook op de locatie kijken we naar de mogelijkheden binnen huiskamers. 

Inloggen op 27 mei 
De ambassadeurs zijn er bijna klaar voor. Klik op 27 mei op de knop voor de stream en swingen maar van 14.00 tot 16.15 uur.

 

27 mei