Akkerleven heeft vier bruggen

Geplaatst op: 14 Januari 2019

De fotowedstrijd voor Akkerleven heeft zijn hoogtepunt bereikt. Vlak voor Kerst werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Het wachten is nu op de vergrotingen die de afdelingen gaan sieren.

In Woonzorgcentrum Akkerleven hebben de diverse afdelingen vorig jaar de naam van een Schipluidense brug gekregen. Nu hebben de bewoners dus hun onderkomen aan de Trambrug, de Paardenbrug, de Hodenpijlsebrug of de Valbrug. Om de herkenbaarheid voor bewoners en gasten te vergroten was het idee geboren om tegenover de lift foto’s op de muren aan te brengen van de desbetreffende bruggen.

Wegwijzer
Daar zijn wel foto’s van heel hoge resolutie voor nodig. En dus werd de hulp ingeroepen van Ronald Bakker die samen met sportfotograaf Frank van Leeuwen meerdere fotocursussen geeft in Schipluiden. Er werd een speciale workshop én een wedstrijd uitgeschreven. Iedereen die Midden-Delfland een warm hart toedraagt, mocht foto’s van hoge kwaliteit insturen. Dat heeft de jury geweten! Maar liefst 134 foto’s moesten beoordeeld worden voordat de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt konden worden. De vier winnende foto’s werden alvast op canvas als schilderij afgedrukt. Tijdens de bekendmaking door de burgemeester werden ook eervolle vermeldingen getoond. Wat zaten er fraaie foto’s bij. Connie van Vuuren, Lidy Berbée, Niko van Gent en Sylvia Zimmerman gingen met de eer strijken. De bewoners van Akkerleven hadden het laatste woord en zij wezen Niko van Gent als de hoofdwinnaar aan. Van harte gefeliciteerd!

 

Bron: De Schakel MiddenDelfland
Door Gemma van Winden-Tetteroo