Alzheimer afdeling DWO overhandigt VR-brillen aan Pieter van Foreest

Geplaatst op: 2 Mei 2018

Op maandag 30 april vond tijdens een gezellige en knusse middag in Ontmoetingcentrum Dock van Delft de overhandiging plaats van de Virtual Reality (VR) brillen van Alzheimer afdeling DWO. Deze brillen, ontwikkeld door Into D’mentia, bieden meer inzicht in de leefwereld van mensen met dementie. Niet alleen door uit te leggen en te laten zien, maar juist ook door te laten beleven. De Alzheimer afdeling DWO heeft dankzij een royale gift de koop en scholing financieel mogelijk kunnen maken. De brillen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers, wmo-consulenten, ambtenaren, casemanagers maar ook voor mantelzorgers en familie in de regio Delft, Westland en Oostland. Pieter van Foreest heeft de brillen in beheer gekregen met als opdracht om de brillen zoveel mogelijk in te zetten om het inzicht in de ziekte van dementie te vergroten.

De wereld van iemand met dementie
Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Er wordt een beroep gedaan op iemands empathisch vermogen en flexibiliteit. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. De reactie “Ik zou zo graag een keer een dag in zijn/haar hoofd willen kruipen zodat ik kan begrijpen wat hij/zij meemaakt” is veel gehoord bij medewerkers in de zorg/welzijn, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Met de VR-bril van Into D’mentia is dat mogelijk. Door de bril op te zetten wordt iemand meegenomen in een virtuele wereld van iemand met dementie. Je ervaart wat iemand met dementie ervaart.

Wilt u meer informatie over de VR-bril en het gebruik neem dan contact op met Jet de Wit (Westland en Midden- Delfland) of Andrea van Drimmelen (Delft en Oostland) via 015-5155000.