Alzheimer en bewegen, gratis lezing Het Fitte Brein 20 september 2014

Geplaatst op: 8 Augustus 2014

Op zondag 21 september 2014 is het Wereld Alzheimer Dag. In het kader van Wereld Alzheimer Dag is het mogelijk om gratis een lezing bij te wonen van ‘Het fitte brein’. Professor Dick Swaab, professor Erik Scherder, voormalig olympisch kampioen Ard Schenk en professor dr.ir. Pieter Jonker zetten zich in voor een fit brein. Lichaamsbeweging is goed voor je lijf én ook onmisbaar voor een goede conditie van je brein.

Gesteund door onder andere Alzheimer Nederland DWO, DSW, RCG DWO, Pieter van Foreest, Careyn, Gemeente Delft en TU Delft breekt het viertal op zaterdag 20 september a.s. een lans voor lichaamsbeweging en stimulering van de hersenen bij iedereen. Deze lezing is het vervolg op een reeks van uitverkochte lezingen en nu is hij speciaal voor jullie gratis.

 

Lezing              : ‘Het fitte brein’
Datum              : 20 september 2014
Aanvang           : 14.15 uur
Locatie             : Aula van de TU Delft
Kosten             : geen, de lezing is gratis (aanmelden verplicht)
Informatie         : www.hetfittebrein.nl
Aanmelden       : www.hetfittebrein.nl/Delft

Programma
Oud wereld- en olympisch schaatskampioen Ard Schenk benadrukt in zijn persoonlijke verhaal dat de kern van een gezonde levensstijl een goede balans is: ‘Voldoende bewegen én ontspannen en gezond eten’. Neurobioloog en arts Dick Swaab en neuropsycholoog Erik Scherder bespreken vanuit de wetenschap wat het betekent voor je gezondheid als je beweegt en je brein gebruikt. prof.dr.ir.Pieter Jonker vertelt over de ontwikkelingen van robotica in de zorg. De sprekers dagen de toehoorders uit zelf in de spiegel te kijken naar hun eigen mate van lichamelijke en geestelijke (in)activiteit. Zij geven daarbij veel bruikbare tips waar het publiek over na kan denken en wellicht inzetten in hun dagelijks leven.

Meer informatie?
http://www.alzheimer-nederland.nl/hulp-en-advies/regionale- afdelingen/delft-westland-oostland/nieuws-actualiteit.aspx

 

Aanmelden?
Doe het snel! Vol is vol. www.hetfittebrein.nl/Delft