10 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Geplaatst op: 6 Oktober 2020

Op zaterdag 10 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op deze dag wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen en welke mogelijkheden er dan zijn om zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde.

Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van het leven verbetert van cliënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid, door het voorkomen en verlichten van lijden, door middel van vroegtijdige signalering en zorgvuldige beoordeling en behandeling van problemen van fysieke, psychische, sociale en spirituele aard. 

Onze palliatieve afdelingen
Helaas is het niet altijd mogelijk om de laatste levensfase thuis door te brengen. De medewerkers op de palliatieve afdelingen van Pieter van Foreest kunnen de zorg bieden en het zo comfortabel mogelijk maken. Wij hebben een palliatieve afdeling in locaties De Bieslandhof en De Kreek. 

De afdeling in De Bieslandhof is voorzien van 7 comfortabele eenpersoonskamers. De afdeling De Rietzanger in De Kreek is voorzien van 5 comfortabele kamers. Op beide locaties is een algemene familiekamer in een huiselijke omgeving aanwezig. De slaapkamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van een aansluiting voor radio, televisie en computer. Binnen de afdelingen zijn ook diverse voorzieningen aanwezig voor zowel de cliënten als zijn/haar naasten, om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Samen bieden we warme zorg, aandacht en kwaliteit in de laatste periode van het leven.

Naast de twee palliatieve afdelingen, vindt op elke afdeling van Pieter van Foreest palliatieve zorg plaats: het verbeteren van de kwaliteit van de levens van onze cliënten staat voor onze medewerkers altijd op nummer één. 

Klik hier voor meer informatie over zorg in de laatste levensfase.

Interview met verpleegkundige van De Kreek
Verpleegkundige Amber van Kessel van locatie De Kreek vertelt in dit interview meer over palliatieve zorg binnen Pieter van Foreest. "Het gaat er vooral om dat je steeds geïnteresseerd bent en uit jezelf vragen stelt en blijft stellen," aldus Amber. "Waarom niet ’s avonds douchen in plaats van ’s morgens, als iemand dat fijn vindt? Wees ruimdenkend. Vraag je af voor wie je het doet, wat deze persoon belangrijk vindt."