Dokus en Onmoetingscentrum Singelhof zijn weer Present

Geplaatst op: 3 Juli 2020

Al zeven jaar brengen de peuters van Kinderdagverblijf ‘Dokus’ iedere maand een bezoek aan de ouderen van Ontmoetingscentrum Singelhof. Totdat ook hier het coronavirus roet in het eten gooide.

Deze twee groepen werden destijds gekoppeld door Stichting Present met hulp van vrijwilliger Henny van Mil en nog steeds loopt dit project onder haar leiding tot ieders grote tevredenheid. Vanwege de coronamaatregelen kon er de afgelopen maanden geen bezoek plaatsvinden, maar afgelopen week was het eindelijk weer zover. De peuters en de ouderen konden elkaar – geheel Coronaproef – weer ontmoeten. Dat gebeurde op het buitenterras van het Ontmoetingscentrum.

‘Wat een blij weerzien was dat na zoveel maanden,’ aldus Henny van Mil. ‘Ze hadden elkaar overduidelijk gemist. De opa’s en oma’s kwamen meteen naar buiten toen ze de kinderen in het oog kregen, uitbundig zwaaiend en met handkusjes strooiend.’

Er werden liedjes gezongen uit de oude doos, maar ook het nieuwe repertoire kwam aan bod. Jong leert van oud en oud van jong, precies wat de bedoeling van dit project is. Ook het gezamenlijk bellenblazen bleek een succes: Wie blaast de mooiste bel of de grootste? Het plezier spatte ervan af! Tot slot hadden de kinderen nog een verrassing voor de ouderen: zij verfden een kleurrijk schilderij dat uiteraard een mooi plekje in het Ontmoetingscentrum krijgt. Alsof het was afgesproken hadden de ouderen op hun beurt voor de kinderen een schilderij gemaakt. Reken maar dat dat prachtig zal staan aan de muur van het Kinderdagverblijf!

Het was hartverwarmend om te zien hoe vanzelfsprekend het contact weer werd opgepakt en hoe twee groepen wederom plezier beleefden aan één ontmoeting. Zowel voor de kinderen als voor de ouderen blijven dit onbetaalbare momenten.

Bron: https://www.maassluis.nu/nieuws/dokus-en-singelhof-zijn-weer-present/