Onderscheiding voor Korea-veteraan

Geplaatst op: 30 Maart 2015

Donderdag 26 maart heeft Dhr. Van der Laar een oorkonde mogen ontvangen van Mr. Jonghyun Choe, Ambassadeur van Zuid-Korea. Met deze oorkonde mag Dhr. Van der Laar zich Ambassadeur van de vrede voor Korea noemen.  

Tezamen met de oorkonde ontving Dhr. Van der Laar, bewoner van De Naaldhorst, een medaille. Deze medaille is een speciale dank van de Zuid-Koreaanse regering aan de veteranen die gediend hebben in de Koreaoorlog tussen 1950 en 1953 of tijdens de UN vredesmissies tot het einde van 1955. Marga de Goeij, locoburgemeester van de Gemeente Westland heeft Dhr. van der Laar persoonlijk gefeliciteerd met dit heugelijke moment.

Donderdag 11 december was Dhr. van der Laar uitgenodigd voor de bijeenkomst waar alle Veteranen van de Koreaoorlog de oorkondes en medailles kregen uitgereikt. Helaas kon hij daar niet bij zijn vanwege ziekte. De veteranenvereniging van Pieter van Foreest heeft kunnen regelen dat de Ambassadeur speciaal naar De Naaldhorst is gekomen om Dhr. van der Laar alsnog zijn oorkonde en medaille te overhandigen.