Ontmoetingscentra breiden uit naar Naaldwijk!

Geplaatst op: 30 December 2013

Vanaf 1 januari zal ‘Ontmoetingscentrum Naaldwijk’ de deuren openen voor mensen met lichte tot matig ernstige vorm van dementie en hun mantelzorgers. Het ontmoetingscentrum bevindt zich in De Naaldhorst in Naaldwijk.

In Naaldwijk was al langer een psychogeriatrische dagbehandeling voor mensen met dementie. De bezoekers zijn tevreden over het aanbod, maar omdat er binnen het concept ontmoetingscentrum veel ervaring en expertise aanwezig is op het gebied van dementie, is ervoor gekozen om de dagbehandeling om te vormen tot ontmoetingscentrum. Het verschil tussen de reguliere dagbehandeling en een ontmoetingscentrum is de gestructureerde mantelzorgondersteuning. Denk hierbij aan een wekelijks spreekuur, informatieve bijeenkomsten, gespreksgroepen voor partners en voor kinderen van mensen met dementie en lotgenotencontact. Ook het huiskameroverleg is een belangrijk verschil. Elk kwartaal gaan bezoekers, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers tijdens dit overleg in gesprek over het programma, hun wensen en eventuele aanpassingen hierin.

Bezoekers van de dagbehandeling blijven uiteraard welkom in Ontmoetingscentrum Naaldwijk. Net als de mantelzorgers. Ontmoetingscentrum Naaldwijk bevindt zich op de Middel Broekweg 4, 2671 ME te Naaldwijk. Bereikbaar op het telefoonnummer: 0174-615277.