Reminiscentie voor duo's in OC Mozartlaan

Geplaatst op: 29 November 2013

“Het is heel goed dat we hier aan meedoen want over vroeger weet mijn vrouw nog heel veel. Als we na een bijeenkomst thuis komen dan hebben we samen weer een heleboel gespreksstof”.

Sinds een aantal jaren wordt het programma reminiscentie voor duo’s aangeboden in Ontmoetingscentrum Mozartlaan. Dit programma wordt begeleid door een psycholoog en assistent-programma coördinator. Over het algemeen bevalt het de duo’s goed om deel te nemen aan het programma. Reminiscentie voor duo’s heeft duidelijk een positieve uitwerking doordat je samen bezig bent, maar vooral door het ophalen van leuke herinneringen. Geprobeerd wordt de band te versterken en de deelnemers te laten ervaren dat praten over vroeger een positief effect heeft op je relatie.

Reminiscentie betekent herinneringen ophalen door middel van gesprekken, muziek luisteren, het bekijken van voorwerpen en foto’s van vroeger, en het doen van spellen. Het is een reeks van vijf bijeenkomsten welke één keer per week plaatsvinden.

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema zoals: namen/kindertijd; verliefd, verloofd, getrouwd; eten & drinken; gezinsleven, beroep, huishoudelijk werk. Maar ook andere thema’s of onderwerpen die door de deelnemers zelf worden ingebracht zijn mogelijk.