Stichting Klein Bretelerfonds schenkt kunstwerk Muurbloemen aan De Bieslandhof

Geplaatst op: 21 November 2014

Woensdag 20 november heeft Stichting Klein Bretelerfonds tijdens de afsluiting van de tentoonstelling Beelden in de Tuin van Stichting Op Visite  de zinken Muurbloemen geschonken aan De Bieslandhof. Mary Geradts maakte deze bloemen van zink die aan een blinde muur in de tuin werden gehangen en die nu dus elke dag te bewonderen zijn voor bezoekers van de tuin.

Stichting op Visite in De Bieslandhof
Afgelopen zomer toverde initiatiefneemster Riëlle Beekmans met een tal van kunstenaars de tuin van het verzorgingshuis om tot een ware kunsttuin. Een maand lang konden bewoners en familie, medewerkers en belangstellenden diverse kunstzinnige workshops volgen en zwervend genieten van de beelden in de tuin.

Afsluiting
Firmin Polderman, locatiemanager van De Bieslandhof, bedankte alle betrokkenen voor het organiseren van een zeer succesvol project. Ada van Bergen, voorzitter van Stichting op Visite, bood hem handafdrukken van bewoners aan. Kunstenares Mary Geradts, die de  zinken Muurbloemen maakte, gaf een presentatie over haar werkwijze.  Tot slot kon men, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van de foto’s en het filmpje met alle mooie momenten van de tentoonstelling. Er werd teruggeblikt op een zomer waarin het contact tussen bewoners, medewerkers, familie en belangstellenden onder het genieten van kunst zo mooi was. Zeker voor herhaling vatbaar!