Studenten ROC Mondriaan verwennen cliënten Pieter van Foreest

Geplaatst op: 17 November 2014

Ruim 100 eerstejaars studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van de School voor Zorg Delft van ROC Mondriaan verzorgen dit najaar beautydagen bij verschillende locaties van Pieter van Foreest. In het kader van hun opdracht ‘’vrijwilligerswerk’’ binnen de lessen Loopbaan en Burgerschap, gaan de studenten in groepjes van drie zelfstandig naar de locaties waar ze worden opgevangen en begeleid door welzijn begeleiders ter plaatse. Zo snijdt het mes aan twee kanten: studenten leren in een real-life praktijk- omgeving en de bewoners in de locaties van Pieter van Foreest worden extra verwend. De samenwerking met Pieter van Foreest tijdens de Beautydagen is een goed voorbeeld van hoe ROC Mondriaan zichtbaar is in de samenleving.

De studenten verrichten op iedere beautydag basis uiterlijke verzorgingshandelingen, die vooraf tijdens de Skills-lessen op school worden geoefend.

De studenten zijn niet opgeleid in de uiterlijk verzorging dus mogen niet álles doen maar wel handelingen als:

  • Hand/nagelverzorging zoals handmassage, nagels vijlen en lakken.
  • Gezichtsverzorging, zoals gezichtsmassage, gezichtsmaskers aanbrengen en opmaken.

Voor de cliënten van Pieter van Foreest voelt het als pure verwennerij. Tijdens de beautydag krijgen ze extra aandacht en verzorging en het contact en de gesprekken met de jonge studenten van Mondriaan verruimen hun blikveld.