Vier bewoners positief getest op coronavirus in De Bieslandhof

Geplaatst op: 5 Oktober 2020

Het afgelopen weekend is de afdeling Delftsgeel op de 2de etage van De Bieslandhof preventief en uit voorzorg in quarantaine genomen. Vandaag (5-10-2020) is er bij vier bewoners op deze afdeling positief getest op het coronavirus. De familie van de betreffende bewoners zijn direct op de hoogte gebracht, evenals de eerste contactpersonen van de andere bewoners van de afdeling Delftsgeel. 

Maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen
We doen er uiteraard alles aan om verdere verspreiding te voorkomen en handelen hierin volgens de strikte richtlijnen en procedures van het RIVM/Rijksoverheid. In overleg met het preventie-/uitbraakteam en de arts zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen. 

Delftsgeel in quarantaine
Om de verspreiding van deze zeer besmettelijke ziekte tegen te gaan is de afdeling Delftsgeel op de 2de etage in volledige isolatie geplaatst. Bezoek is tijdens deze quarantaine niet mogelijk voor deze afdeling. We houden vanzelfsprekend alle bewoners op deze afdeling en in de gehele locatie nauwlettend in de gaten voor wat betreft mogelijke klachten en er wordt laagdrempelig getest. De collega’s werkzaam op Delftsgeel, worden alleen op deze afdeling ingezet en er wordt gewerkt volgens de richtlijnen om verdere verspreiding te voorkomen.

Bezoek op andere afdelingen vooralsnog gewoon mogelijk
Doordat we de betreffende afdeling op deze wijze isoleren, is bezoek op de andere afdelingen vooralsnog gewoon mogelijk. Wij doen er uiteraard alles aan om de best mogelijke zorg aan alle bewoners te kunnen blijven bieden en testen laagdrempelig.