Wereld Kusdag: we gaan duizenden kleurrijke kusjes maken!

Geplaatst op: 6 Juli 2021

Eerder waren er bij diverse locaties van Pieter van Foreest al gezellige kusjesvelden te bewonderen dankzij Stichting Op Visite. Met de gehele organisatie gaan we deze kusjes nu ook zelf maken! Medewerkers, vrijwilligers, cliënten en diens naasten zijn van harte welkom om mee te doen en een kusje te maken. De bedoeling is om 2021 kusjes te verzamelen vanuit de gehele organisatie en zo één groot kusjesveld te vormen dat rond zal reizen tussen de verschillende locaties.

Duizenden kleurrijke kusjes
Stichting Op Visite zal van juli 2021 tot en met de herfst van 2022 een tour maken langs alle locaties en teams om de kusjes te verzamelen tijdens gezellige workshops. De workshops worden gegeven door Riëlle Beekmans, die als kunstenares het brein is achter dit project en eerder al de keramieken kusjesvelden maakte. Binnenkort start het project bij Ontmoetingscentrum Mozartlaan. Iedereen die verbonden is met Pieter van Foreest is van harte welkom om hieraan mee te doen. De workshops zijn dus niet alleen voor medewerkers en cliënten, maar ook vrijwilligers en mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te doen. De kusjes zoals we die kennen van de tentoonstellingen van Stichting Op Visite waren allemaal rood. De kusjes bij dit project krijgen allemaal verschillende kleuren, als symbool voor verscheidenheid en inclusie; iedereen is anders en mag zichzelf zijn.

Stichting Op Visite
Stichting Op Visite organiseert kunstprojecten op locatie met als doel beeldende kunst toegankelijk te maken. De stichting vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met, meedoen aan en genieten van kunst, ook op plaatsen waar je het niet meteen verwacht. Van 2014 tot 2018 heeft Stichting Op Visite voor Pieter van Foreest beeldende kunstprojecten georganiseerd. Vijf tentoonstellingen met een uitgebreid activiteitenprogramma voor alle locaties met onder andere workshops en twee kunstkasten. De mensen hebben genoten van de tentoonstellingen, deelgenomen aan de workshops en een eigen beeld gemaakt. Met dit kunstproject zeten we een nieuwe stap: iedereen werkt mee aan één groot gezamenlijk kunstwerk.

Het project duizenden kleurrijke kusjes wordt financieel mogelijk gemaakt door Pieter van Foreest, Klein Breteler Fonds, Fonds 1818, RCOAK, Sluyterman van Loo, Dr Vaillantfonds en De Laatste Eer.