Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

Wethouder de Prez doet de was en deelt waardebonnen uit

Geplaatst op: 17 Maart 2015

Was&Koffie is een werkervaringsplek van DOEL (GGZ Delfland) en naast een service voor inwoners met een Wmo-indicatie Hulp bij het Huishouden, ook een service en ontmoetingsplek voor alle Delftenaren.

Zinvol én gezellig
Wethouder Raimond de Prez is erg blij met dit initiatief; ‘deelnemers van DOEL hebben een zinvolle dagbesteding én voor inwoners biedt deze nieuwe vorm van ‘algemene ondersteuning’ ook gezelligheid en ontmoeting. We brengen mensen bij elkaar. Deze innovatieve manier van samenwerken laat zien dat er meer mogelijk is.’ DOEL manager Anja van Driel: ‘Tegen een kleine vergoeding kunnen alle inwoners van Delft bij Was&Koffie hun kleren laten wassen en drogen. Klaar terwijl je wacht en de koffie staat klaar. Verder kun je met was en al thuis opgehaald worden! ”

Was & Koffie
Inwoners met een indicatie Hulp bij het Huishouden (1 en 2) ontvangen in de komende periode een brief van de gemeente, waarin wordt uitgelegd hoe ze gebruik kunnen maken van Was&Koffie. De Was&Koffie is een extra service waar zij voordelig mee kunnen kennismaken. In 2015 verandert er niets aan de indicatie Hulp bij het Huishouden.

Veel voor elkaar zonder druk
Belangrijk voor DOEL is, dat Was&Koffie werk mogelijk maakt voor mensen voor wie een vaste baan een stap te ver is. Anja: ‘Dat is voor ons een belangrijke drijfveer geweest. Om acht leuke werkplekken midden in de samenleving te creëren, waarbij we rekening kunnen houden met de grenzen van onze medewerkers. Op deze manier kunnen we de talenten van bijzondere mensen inzetten.’

Voor elkaar, voor een ander
In Delft moet iedereen zoveel mogelijk zijn en/ of haar eigen leven kunnen leiden, ook als dat (even) niet lukt. Daarvoor is de hele stad aan zet. We vragen inwoners om te kijken naar wat zij zelf nog kunnen om mee te blijven doen. Als er hulp nodig is, is het de bedoeling dat deze hulp eerst in de naaste omgeving wordt gezocht. Lukt dat niet, dan staan de gemeente en haar partners klaar.