Beweeg- en beleeftuin van Ontmoetingscentrum Dock van Delft volop in gebruik

Geplaatst op: 29 Oktober 2020

Vorig jaar won Ontmoetingscentrum Dock van Delft de Boven Verwachting Prijs met hun idee ‘Bewegen is leven! Een beweegtuin voor Dock van Delft.’ Vervolgens hebben ze niet bepaald stilgezeten en ondanks de bijzondere tijden hebben de collega’s van het ontmoetingscentrum de handen flink uit de mouwen gestoken. En met resultaat, de beweeg- en beleeftuin is inmiddels een levendige plek waar de bezoekers met veel plezier hun tijd besteden!

Er is veel gebeurd om deze mooie tuin te realiseren. De tuin is schoongemaakt, gestraat, onkruid gewied, er zijn planten gepoot, een jeu de boulesbaan geplaatst, een moestuin aangelegd en er zijn beweegtoestellen geplaatst.

Tuin volop in gebruik
Hoewel er door de huidige omstandigheden geen feestelijke opening heeft kunnen plaatsvinden, is de tuin al volop in gebruik. Bezoekers en buurtbewoners komen er samen om te bewegen (uiteraard altijd volgens de actuele richtlijnen van het RIVM), de moestuin wordt bijgehouden en er zijn gezellige middagen en optredens in de tuin georganiseerd. En dat feestelijke moment? Dat komt er nog als de situatie het weer toelaat!


Disclaimer: sommige foto's in dit filmpje zijn gemaakt voor de coronacrisis.