Bewoners De Kreek genieten samen van het fietsen

Geplaatst op: 10 December 2019

Bewegen staat bij Pieter van Foreest hoog in het vaandel. Regelmatig bewegen is goed voor het lichaam, maar ook zeker voor de geest. Met de elektrisch aangedreven fietsen kunnen mensen, die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van een rolstoel, samen met een begeleider leuke fietstochtjes maken. Iedereen is dan ook erg enthousiast om te gaan fietsen.

In De Kreek wordt volop gebruik gemaakt van de rolstoelfiets door zowel de bewoners als mensen uit de wijk. Zo vaak dat de fiets dagelijks gereserveerd is. Hoe fantastisch is het dat ze nu een tweede rolstoelfiets hebben. Het leuke is dat er met twee mensen tegelijk gefietst kan worden, zoals het echtpaar Toepoel, beide bewoners van De Kreek, onlangs heeft gedaan.

Mevrouw fietst iedere week met een vrijwilliger. Ze geniet daar volop van. Wat zou ze dit graag weer eens samen met haar echtgenoot doen, net zoals ze vroeger veel deden. De vrijwilligers hoorden haar wens en gingen meteen aan de slag. Ze hebben beide rolstoelfietsen gereserveerd en zo konden ze onlangs samen met het echtpaar een fietstocht maken. Het echtpaar heeft hier zo van genoten dat ze inmiddels al meerdere tochten hebben gemaakt. Heerlijk om er samen weer op uit te trekken waarbij vele herinneringen naar voren kwamen. Wat een hartverwarmende actie van de vrijwilligers.

Reserveren
Wilt u ook gebruik maken van de rolstoelfiets? Dan kunt u deze reserveren bij de receptie van De Kreek via telefoonnummer 0174 – 741 000 of r.de.kreek@pietervanforeest.nl.