Bewoners van De Kreek leren Djembé spelen

Geplaatst op: 3 December 2018

Acht weken lang was het op donderdagmiddag een vrolijke boel in De Tuinkas van De Kreek. De bewoners konden namelijk meedoen aan de workshop Djembé spelen. Om 13:45 uur druppelden de eerste bewoners binnen. Instructeur Michel Ponsioen was op dat moment al wat aan het ‘jammen’. Zodra de groep compleet was, werden er diverse ritmes gespeeld. Soms werden er ter ondersteuning woorden en liedjes gebruikt; hierdoor werden de ritmes sneller opgepikt. Iedereen was verbaasd hoe snel het goed klonk. Het waren zeer waardevolle middagen waarin de bewoners een hoop plezier hebben gehad!

Kunstkracht 55+
Deze workshops werden mogelijk gemaakt door Kunstkracht 55+ en Westland Cultuurweb.
Kunstkracht 55+ is een project waarin ouderen actief deelnemen aan diverse vormen van kunstbeoefening. Het beoefenen van kunst draagt namelijk bij aan een goed gevoel. Door actief met kunst bezig te zijn wordt je innerlijk gevoelsleven aangesproken en je verbeeldingskracht gestimuleerd. Dat geldt voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud.

Namens iedereen uit De Kreek worden Kunstkracht 55+, Westland Cultuurweb en instructeur Michel Ponsioen heel erg bedankt. Het waren workshops om niet gauw te vergeten.