Bezoek de expositie van Fred Breebaart in Ontmoetingscentrum Mozartlaan

Geplaatst op: 16 Augustus 2022

In Ontmoetingscentrum Mozartlaan is t/m december 2022 een leuke expositie van Fred Breebaart te zien. In deze expositie kunt u de schilderijen van de kunstenaar bewonderen en heeft u de mogelijkheid om een schilderij van deze wereldberoemde schilder te kopen.

Fred Breebaart
Fred Breebaart (1945 – 2015) was een kunstenaar gespecialiseerd in het maken van kleine kleurrijke schilderijen van zo’n 20 x 25 cm. Breebaart ontdekte zijn passie voor de kunst op zijn 16e, toen hij een opleiding aan de Hazelhorstschool in Delft volgde. Hij maakte in die tijd onder andere abstracte schilderijen. Zijn herkenbare stijl van schilderen ontwikkelde hij op zijn 27e, toen hij ervoor koos zich beroepsmatig met kunst bezig te gaan houden werd hij door een bevriende kunstcriticus op het spoor van de naïeven gezet. Zijn nieuwe werk was een succes en werd over de hele wereld steeds bekender.

Zelf zegt hij: zei hij: “Uitgangspunt bij mijn werk is het maken van een schilderij dat er van een afstand blij uitziet, waarbij altijd meer mensen aanwezig zijn dan verantwoord is en uitnodigt tot nadere bestudering van details en grapjes, zodat er een glimlach wordt losgemaakt bij de aanschouwer. Deze glimlach, die blijft terugkomen bij het (her)ontdekken van details, is mijn drijfveer en voornaamste beloning.” In zijn werk zitten veel details verwerkt die op het eerste gezicht niet te zien zijn. 

Komt u ook?
Komt u ook naar deze bijzondere tentoonstelling? U komt gegarandeerd ogen te kort en loopt met een glimlach weer de deur uit. Er zijn ook Fred Breebaart ansichtkaarten en kalenders te koop in het Ontmoetingscentrum Mozartlaan, zodat u ook thuis kunt nagenieten.