Werkinnovatieprijs van 1 miljoen voor ZorgHub die bijstandsgerechtigden aan een baan helpt

Geplaatst op: 1 Februari 2021

Het Delftse initiatief ZorgHub wint de Werkinnovatie Prijs voor het de manier waarop zij bijstandsgerechtigden aan een baan in de zorg helpen.

Mantelzorger

ZorgHub richt zich op bijstandsgerechtigden die affiniteit hebben met de zorg. Mensen die al mantelzorger of vrijwilligers zijn maar voor wie een betaalde baan tot nog toe niet haalbaar leek. “Voor hen kan ZorgHub het verschil maken”, meent projectmanager Jiske Kiers. De geselecteerde kandidaten krijgen een korte, praktijkgerichte opleiding waardoor zij ondersteunde zorgtaken kunnen uitvoeren die door tijdsdruk vaak blijven liggen. Een oudere helpen om de deur uit te gaan bijvoorbeeld, of om de post door te nemen.

Abonnement

Zorgorganisaties sluiten een abonnement af bij ZorgHub, waarmee zij verzekerd zijn van continuïteit en de werkdruk van het bestaande personeel kunnen verlichten. ZorgHub gaat de nieuwe medewerkers in hun werk begeleiden en coachen, zodat zij naar ieders tevredenheid (blijven) functioneren.

Veel impact

De Werkinnovatie Prijs van Cedris en Start Foundation wordt uitgereikt om werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren. ZorgHub is als een van de twee winnaars gekozen uit 69 inzendingen. De jury roemde ZorgHub “om de potentie om veel impact te maken op het gebied van eenzaamheid en waarde toe te voegen aan de zorgvraag van ouderen in de stad Delft.”

Opleiding

Met het prijzengeld van 1 miljoen euro kan ZorgHub in het voorjaar van start met de opleiding. Daarna gaan de opgeleide zorgmedewerkers aan de slag bij lokale zorgorganisaties. Op termijn wil ZorgHub ook zorgabonnementen aan particulieren aanbieden.

ZorgHub

ZorgHub is een initiatief van Delft Support, Delft voor Elkaar, DSW, Firma van Buiten, GGZ Delfland, Ipse de Bruggen, Perspektief, Pieter van Foreest, Stichting Stunt en Werkse!.