Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Geplaatst op: 22 Januari 2019

De Challenge ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ is opgezet door het ministerie van VWS om innovatie in de verpleeghuissector een impuls te geven door aandacht te geven aan verpleeghuizen die technologische initiatieven implementeren. Hierbij ging het om structurele innovatieve toepassingen die de kwaliteit en de veiligheid van de zorg vergroten.

Smart glass
Er waren acht verpleeghuizen genomineerd om kans te maken op de titelt ‘Verpleeghuis van de Toekomst 2018’. Pieter van Foreest was hier een van met de innovatieve smart glass. De smart glass maakt het mogelijk dat zorgverleners op afstand meekijken naar handelingen van andere zorgverleners of op afstand cliënten kunnen observeren. Dit zorgt voor meer rust voor de cliënten, een verbetering van de kwaliteit van zorg, besparing in tijd en daardoor ook een effectievere manier van werken.

Helaas heeft Pieter van Foreest de challenge niet gewonnen, de prijs ging naar Evian. Van harte gefeliciteerd! Maar eigenlijk zijn alle genomineerden winnaars, omdat we ons allemaal inzetten voor verbeteringen in de zorg voor onze cliënten!