Dag van de Zorg 2022

Geplaatst op: 11 Mei 2022

Vandaag is het de Dag van de Zorg en ook dit jaar willen we natuurlijk graag onze collega's en vrijwilligers in het zonnetje zetten voor de liefdevolle zorg die zij elke dag weer aan onze cliënten geven. 

#dikkedankjewel
Wilt u graag iemand bedanken voor bijvoorbeeld de goede zorgen die zij het afgelopen jaar hebben gegeven aan u of een naaste? Dan kan dit door middel van een dikkedankjewel! Ga naar www.dikkedankjewel.nl en maak een gepersonaliseerd bedankje voor iemand! 

Wist u dat?
Deze dag is niet zomaar uitgekozen als ‘Dag van de Zorg’. Het is namelijk de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale. Deze Britse verpleegster wordt gezien als pionier en grondlegger van de moderne verpleging. Zij staat onder andere bekend om het verhaal hoe zij met 38 verpleegsters in Istanbul met veel inzicht de orde in het legerhospitaal wist te scheppen en er daarbij voor zorgde dat de gewonden aanzienlijk beter werden verzorgd. Ook is zij de “uitvinder” van het taartdiagram. Tot slot richtte Florence in 1856 een verpleegstersschool op in het St. Thomashospitaal in Londen. Dat was de eerste opleiding op dit gebied.