De aanhouder wint! E-Car voor Weidevogelhof en Veenhage

Geplaatst op: 21 November 2018

Ieder jaar krijgen locaties van Pieter van Foreest de kans om mee te dingen naar de ‘Boven Verwachting Prijs’, een initiatief van Pieter van Foreest om medewerkers mee te laten denken over hoe het leef/woongenot van de cliënten naar een hoger niveau kan worden getild.

Tuktuk voor Weidevogelhof
Nicoliene Nieuwenhuis, Gastvrouw bij Weidevogelhof, liep een paar jaar geleden al met het idee om iets te doen aan de (on)bereikbaarheid van de verschillende woontorens van Weidevogelhof en van het dorp. Nicoliene: “Voor veel bewoners van Weidevogelhof en de wijk Keijzershof is een bezoekje aan het centrum van het dorp een onneembare hindernis. Soms door een handicap, soms eenvoudig omdat men niet (meer) gewend is gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er kunnen allerlei redenen zijn. Dus moest er een vervoermiddel komen dat eenvoudig inzetbaar is en ook nog eens een ‘kekke’ uitstraling heeft. Waarin cliënten met plezier van A naar B reizen, ‘een verbindende factor.’ Het idee was geboren en liet me niet meer los. Er moest een tuktuk komen!”

Voorbereiding en research
Nicoliene had een leuke pitch gemaakt, de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt met Thea Lucas en Nancy Hengeveld. Ze waren gelijk helemaal om! Mede door hun enthousiasme heeft Nicoliene toen doorgepakt en gezorgd dat er aan alle criteria voor de Boven Verwachting Prijs werd voldaan. Wachtend op de uitslag is Nicoliene ondertussen research gaan doen. Ze heeft een bezoek gebracht aan de Tuk Tuk factory in Diemen om te ervaren hoe het is om in een tuktuk te rijden en gereden te worden. Zij heeft zich alles laten vertellen over Electrocars, accu’s en lithiumbatterijen, regelgeving omtrent weggebruik en liet een offerte maken voor een tuktuk die het hele jaar door te gebruiken is.

Boven Verwachting Prijs
De dag van de bekendmaking van de ‘Boven Verwachting Prijs’ brak aan. Helaas was het idee niet genomineerd, maar het kreeg wel een opsteker en de raad er vooral mee door te gaan. Dat liet Nicoliene zich geen twee keer zeggen. Het jaar daarop kreeg Weidevogelhof weer een kans, maar wederom was het idee niet genomineerd. Toch weigerde Nicoliene op te geven, er moest een manier zijn dit te bereiken.

Een balletje opgooien bij de Lions Nootdorp-Pijnacker
Jessica, Teammanager Welzijn, zou wel eens een balletje opgooien bij de Lions Nootdorp-Pijnacker. Een club die goed bekend staat als het gaat om het steunen van lokale doelen. Op 23 maart jl. volgde een uitnodiging voor een overleg met twee leden van de Lions, Jessica el Hadioui en Thea Lucas in Veenhage. Nicoliene: “Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik mijn huiswerk had gemaakt, het heeft er mede voor gezorgd dat ook zij enthousiast werden om de tuktuk aan te schaffen.” Verschillende overleggen volgden en begin september zijn de heren van de Lions en de voorzitter van Stichting Vrienden van Weidevogelhof zelf naar Diemen afgereisd om de tuktuk te ervaren. Helaas moesten zij constateren dat de toegankelijkheid van dit karretje voor ouderen te wensen overliet. Niet te lang getreurd, er was gelukkig een plan B! Een Electrocar, een soort golfkarretje met een goede instap. Na een testrit door het centrum van Pijnacker werd er unaniem voor deze variant gekozen.

De aanhouder wint!
Op 2 november jl. was het dan zover; de Lions Night. Een volgeladen restaurant bij Hotel van der Valk in Nootdorp, een geweldige sfeer, heerlijk eten, loterij, goede muziek en veel bedrijven die het idee een warm hart toe droegen. En toen stonden ze daar ineens met een mooie cheque. Er was maar liefst €36.843,00 euro opgehaald, mede dankzij giften van de Rabobank, Stichting Charity Rob Beers en door de extra middelen van Waardigheid & Trots. Ook Stichting Vrienden van Weidevogelhof is betrokken en het is aangevuld met de opbrengst van de Lions Night tot het mooie totaal bedrag. Het is gelukt, de droom is binnen handbereik! Begin januari zal de E-Car in gebruik worden genomen. Uiteraard met een feestelijk tintje! De E-Car zal gaan vallen onder de Stichting Vrienden van Weidevogelhof en wordt geheel aan de wensen van Weidevogelhof aangepast, zodat er het hele jaar door mee gereden kan worden.

Nicoliene: “De moraal van dit verhaal; laat je dromen niet afpakken, geloof in jezelf, omring je met fijne mensen en GA ERVOOR!”