Feestelijke lancering De Babbelbal in De Bieslandhof

Geplaatst op: 11 Mei 2022

Vandaag is De Babbelbal feestelijk gelanceerd in De Bieslandhof. De Babbelbal is een initiatief bedacht door verzorgende Lucia Schrader in samenwerking met onder andere Ipse de Boei, vrienden, familie en collega's. De Babbelbal kan gebruikt worden voor een beweegactiviteit, maar de bal heeft ook een snoezelfunctie doordat er allerlei verschillende stoffen zijn gebruikt om de bal te maken. In de bal bevinden zich kaartjes met vragen of herkenbare afbeeldingen. Zo kan er tijdens een beweegactiviteit op een laagdrempelige manier een leuk gesprek ontstaan. Het idee is ontstaan vanuit een schoolopdracht van Lucia, zij zocht een manier om op een laagdrempelige wijze een gesprek aan te gaan met cliënten. 

Boven Verwachting 
Lucia heeft een mooi bedrag gekregen van het Klein Breteler Fonds om De Babbelbal te realiseren. Zij had zich namelijk ingeschreven voor de Boven Verwachting Prijs en heeft de tweede prijs gewonnen. De Babbelbal is gemaakt in samenwerking met Ipse De Boei te Vlaardingen. Zij waren natuurlijk ook aanwezig bij dit feestelijke moment! Het is de bedoeling dat het komende jaar De Babbelbal verspreid wordt over de verschillende locaties van Pieter van Foreest. 

Gouden kei
Lucia kreeg tijdens de lancering een Gouden Kei opgespeld van locatiemanager Lydi Brouwer. De Gouden Kei is er speciaal voor collega's van De Bieslandhof die iets boven verwachting doen voor de locatie. We zijn super trots en hopen dat iedereen super veel plezier mag beleven aan De Babbelbal en er mooie gesprekken mogen ontstaan.