De Hooge Tuinen kijkt terug op succesvol theaterproject

Geplaatst op: 4 November 2019

Op 1 november vond alweer de laatste voorstelling plaats van het theaterproject in De Hooge Tuinen. Tien weken lang zijn verschillende thema’s voorbij gekomen, zoals liefde, kermis, vakantie, Koninginnedag en nog veel meer voor de bewoners herkenbare thema’s.

Elke week was een koffer met allerlei attributen gevuld en werd samen een lied gezonden. De melodie bleef elke week hetzelfde, maar de tekst van de liederen werd aangepast op het thema waardoor het herkenbaar was voor de bewoners. De voorstellingen zaten vol interactieve elementen waardoor de creativiteit van de bewoners aangesproken werd. Dit zorgde voor mooie interactie en werd het innerlijk gevoelsleven en verbeeldingskracht van de bewoners gestimuleerd. Het project werd afgesloten met het thema De Revue. Het was een zeer geslaagd project waar de bewoners nog van aan het nagenieten zijn.

Kunstkracht 55+
Het Westlandse programma Kunstkracht 55+ is een project maakt deel uit van de landelijkse regeling ‘Lang Leven Kunst’ en is een succesvolle samenwerking tussen Westland Cultuurweb, Careyn en Pieter van Foreest en Westlandse culturele organisaties en kunstvakdocenten.