De Kreek neemt nieuwe rolstoelfiets in ontvangst

Geplaatst op: 25 Juli 2022

Maandag 25 juli is de nieuwe rolstoelfiets voor de bewoners van De Kreek in ontvangst genomen. Met de elektrisch aangedreven fietsen kunnen mensen, die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van een rolstoel, samen met een begeleider leuke fietstochtjes maken. Er wordt dan ook volop gebruik van gemaakt.

Eén van de rolstoelfietsen moest vervangen worden. Door een gift van Stichting Vrienden van De Kreek, De Hooge Tuinen en Sonnevanck en een donatie van mevrouw Damen was het mogelijk om een nieuwe fiets aan te schaffen. In het bijzijn van Sietske de Zeeuw (penningmeester van Stichting Vrienden), Vera Damen (dochter van mevrouw Damen), Priscilla Barendse (gastvrouw Welzijn bij De Kreek) en de vrijwilligers Wim Bijl en Fons de Vree werd de fiets officieel in gebruik genomen.

Rolstoelfiets Riet
Mevrouw Riet Damen heeft vijf maanden in De Kreek gewoond en was een enthousiaste fietser. Voorheen trok ze vaak met haar man er samen op hun elektrische fietsen op uit. Heerlijk naar buiten en in beweging zijn. In De Kreek maakte ze dan ook vaak en met heel veel plezier gebruik van de rolstoelfiets. Ze genoot er volop van en gunde dat anderen ook. Ze hoopte oprecht dat het een inspiratie is voor anderen om ook erop uit te gaan, ook voor het algemeen belang van de zorg. Reden voor haar om een donatie voor een nieuwe fiets te doen. Ze zou het eerste ritje met de nieuwe fiets maken, maar helaas heeft ze dit zelf niet meer mogen meemaken. Als dank aan haar donatie heeft de fiets de naam Riet gekregen. Dochter Vera heeft, mede namens de familie, het naamplaatje op de fiets bevestigd en had de eer om het eerste rondje op de fiets te maken.

De bewoners en collega’s van De Kreek zijn enorm blij met deze nieuwe fiets en willen Stichting Vrienden en de familie van mevrouw Damen die dit mede mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken.

Ondersteunen of vriend worden?
Iedereen heeft vrienden nodig, mensen op wie je kan bouwen. Stichting Vrienden van De Kreek, De Hooge Tuinen en Sonnevanck is opgericht met het doel het ondersteunen van activiteiten voor de bewoners. De Kreek krijgt geld van de overheid voor het leveren van zorg en behandeling, maar niet voor de extra activiteiten. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door subsidies, giften, donaties en acties. Wilt u ons ondersteunen of vriend worden? Laat het ons dan weten. Draagt u bewoners van De Kreek een warm hart toe, staat het bewegen ook bij u hoog in het vaandel en wilt u een donatie doen en uw (bedrijfs)naam aan de fiets koppelen, dan horen we dat graag van u.

Gebruik maken van de fiets?
Woont uw naaste thuis en is zelfstandig fietsen niet meer mogelijk? Er is een duofiets aanwezig waar u gebruik van kunt maken. U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie van De Kreek, bereikbaar via 0174 – 741000 om een afspraak te maken. De vrijwilligers Wim Bijl of Fons de Vree geven u uitleg en een minicursus hoe de fiets te gebruiken waarna u een proefrit kunt maken.