De Week van de Afasie 2023

Geplaatst op: 11 Oktober 2023

Je eigen naam niet meer kunnen uitspreken of antwoord geven op de vraag: “Wat heb je gedaan dit weekend?” Een telefoongesprek voeren of een plekje reserveren in de bioscoop. De menukaart in een restaurant niet meer kunnen lezen. Allemaal voorbeelden waar mensen met Afasie dagelijks mee te maken hebben en waar veel meer aandacht en bekendheid voor nodig is.

Daarom organiseert AfasieNet in de week van 7 t/m 14 oktober 2023 “De Week van de Afasie” met als thema Nederland afasievriendelijk? Iedereen doet mee!”

Wat is Afasie?
Afasie is een beperking in het gebruik van taal, ontstaan door niet aangeboren hersenletsel (NAH). Door schade in de taalgebieden van de hersenen, bijvoorbeeld na een beroerte, ondervinden mensen met afasie problemen met het begrijpen en uiten van taal. Iemand met afasie kan daardoor niet goed onder woorden brengen wat hij wil zeggen. Dat is niet alleen lastig voor diegene zelf, maar ook voor gesprekspartners. In Nederland hebben zo’n 30.000 mensen afasie, een stoornis waar ook een heel sociaal netwerk mee te maken heeft: partners, kinderen, ouders, familieleden, kennissen, vrienden, collega’s, hulpverleners, ambtenaren en middenstanders.

Na Afasie is er veel mogelijk
Na het ontstaan van afasie is verbetering of herstel vaak nog mogelijk. Afasietherapie helpt hierbij. Onze gespecialiseerde logopedisten van Pieters Behandel Praktijk, die tevens afasietherapeuten zijn, kunnen u hierbij helpen. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via 0174-744700 (Pieters Behandel Praktijk Westland) of 015-5155500 (Pieters Behandel Praktijk Delft)