Diagnose dementie. Wat nu?

Geplaatst op: 6 April 2021

Als mantelzorger kan het u duizelen als een naaste dementie heeft. Er komen veel vragen op u af. ‘Waar moet ik aan denken, wat moet ik regelen? Bij wie kan ik terecht voor hulp?’ De website DementieWijzer Delft biedt uitkomst. Alle fysieke en digitale ondersteuningsmogelijkheden staan helder omschreven en verwijzen door naar de juiste plek.

De website is een startpunt voor praktische zaken, zorgvormen, omgaan met gedrag en meer. U vindt er ook verschillende organisaties en vrijwilligers die graag iets voor u en/of uw naaste(n) willen betekenen. Er zijn plekken in Delft waar u terecht kunt voor een praatje met lotgenoten. Misschien wilt u of uw naaste wel meedoen aan activiteiten speciaal voor mensen met dementie.

De website is samengesteld door de werkgroep Dementie Delft. Hierin zitten Participe Delft, Pieter van Foreest, Alzheimer DWO, Odensehuis Delft en de gemeente Delft.

Direct aan de slag of meer informatie opzoeken? Ga naar DementieWijzer Delft.

Dagvoorziening Pieter van Foreest

Pieter van Foreest heeft meerdere dagvoorzieningen die uitkomst kunnen bieden. De dagvoorzieningen zijn bestemd voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan ondersteuning. Denk hierbij aan psychogeriatrische (dementie), psychiatrische, lichamelijk en sociale problemen. We bieden ouderen de mogelijkheid om met anderen samen te zijn. Enkele dagen of dagdelen per week activiteiten te ondernemen. Door dagvoorziening op maat kan ieder in de eigen omgeving blijven wonen.

Direct naar de dagvoorzieningen van Pieter van Foreest.