Die Buytenweye ontvangt donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds

Geplaatst op: 29 November 2019

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 28 november heeft Die Buytenweye een donatie van € 5.000 ontvangen uit het Rabobank Coöperatiefonds. Die Buytenweye had een aanvraag voor een donatie ingediend om geld in te zamelen voor de aanschaf van Zora, de zorgrobot.

Het Rabobank Coöperatiefonds
Het Rabobank Coöperatiefonds investeert een deel van haar winst in lokale projecten en initiatieven. In totaal is er een bedrag van € 57.600,- geschonken aan 16 verenigingen/stichtingen. De bijeenkomst werd georganiseerd in het Rabobankkantoor in Delft. Iedere vereniging of stichting in de omgeving van Delft, Pijnacker, Nootdorp en Lansingerland kan een aanvraag voor een donatie indienen. Elk jaar zijn er drie momenten waarop een aanvraag voor een donatie kan worden ingediend, in 2020 kan dat tot 1 maart. Die Buytenweye is enorm blij met de donatie. Met deze donatie komt de aanschaf van Zora in 2020 wel heel dichtbij.

Zora, de zorgrobot
Zora is een robot die ontwikkeld is voor het ondersteunen van de zorg voor bijvoorbeeld ouderen. Zora heeft verschillende sensoren waardoor zij niet alleen soepel kan bewegen, maar ook kan meeluisteren, meekijken en zelfs praten. Hierdoor is Zora voor verschillende doelen in te zetten, bijvoorbeeld als ondersteuning bij een revalidatie traject.