Drie locaties nemen koppelbedden in ontvangst

Geplaatst op: 25 September 2019

Bij Pieter van Foreest willen we dat kwetsbare ouderen, of ze nu thuis wonen, tijdelijk bij ons verblijven of bij ons wonen, het leven laten leiden zoals zij dat wensen. Dat iedereen kan blijven genieten van de kleine dingen van het leven. Wij ondersteunen graag. Op 17 september mochten de locaties De Kreek, De Hooge Tuinen en Stefanna een koppelbed in ontvangst nemen. Een prachtig initiatief van de Roparun waar we erg blij mee zijn.

Koppelbed
Wanneer iemand ernstig ziek is of de laatste fase van het leven nabij is, betreft het een intensieve periode. Dan is het fijn als u zoveel mogelijk met uw dierbare bij elkaar bent. Om hen tijdens deze periode de juiste zorg te kunnen leveren wordt er vaak gebruik gemaakt van een hoog/laag zorgbed. Echter hoe fijn kan het zijn om juist in deze periode bij elkaar te kunnen liggen. Een koppelbed biedt de oplossing.  Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

Mooi initiatief van Roparun
Deze zomer is de mogelijkheid geboden voor zorgorganisaties om een aanvraag in te dienen voor een koppelbed via het Netwerk Palliatieve Zorg DWO. De bedden worden gefinancierd door Roparun.  De aanvragen die ingediend zijn door drie locaties van Pieter van Foreest zijn gehonoreerd en inmiddels hebben ze de bedden in ontvangst genomen.