Een bewoner positief getest op het coronavirus in Die Buytenweye

Geplaatst op: 21 Oktober 2020

Op 21 oktober is een bewoner van zorgafdeling 4 in Die Buytenweye positief getest op het coronavirus. De familie van de betreffende bewoner is direct op de hoogte gebracht, evenals de eerste contactpersonen van de andere bewoners van zorgafdeling 4.

Maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen
We doen er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen en handelen hierin volgens de strikte richtlijnen en procedures van het RIVM/Rijksoverheid. In overleg met het preventieteam en de arts zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen.

Zorgafdeling 4 in isolatie
Om verspreiding te voorkomen en tegen te gaan is zorgafdeling 4 in isolatie geplaatst. De bewoners van de betreffende afdeling verblijven in afzondering van andere bewoners. We houden vanzelfsprekend alle bewoners nauwlettend in de gaten voor wat betreft mogelijke klachten en er wordt laagdrempelig getest. Bezoek aan zorgafdeling 4 wordt afgeraden (rode isolatie), maar is wel in beperkte mate en volgens strikte richtlijnen mogelijk. De contactpersonen zijn hierover geïnformeerd.

Bezoek aan andere afdelingen
Bezoek aan de andere afdelingen is gewoon mogelijk volgens de bezoekrichtlijn en de huisregels in de zogeheten witte fase (u heeft hierover zojuist informatie ontvangen).

Houd u aan de richtlijnen
We vragen alle bezoekers nogmaals heel nadrukkelijk om de richtlijnen te volgen. Heeft u (milde) klachten of heeft iemand uit uw huishouden (milde) klachten? Kom dan niet op bezoek. Draag altijd een mondkapje tijdens het bezoek, houd 1,5 meter afstand, blijf alert, was uw handen. Klik hier voor meer informatie. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen, de kwetsbare bewoners, andere bezoekers en de collega’s.