Een fantastisch weekend met NLdoet!

Geplaatst op: 12 Maart 2018

Op 9 en 10 maart vond NLdoet weer plaats: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook locaties van Pieter van Foreest namen hieraan deel en organiseerden leuke en nuttige activiteiten! 

Delft
Er vond een heerlijke verwenmiddag plaats voor bezoekers en mantelzorgers van ontmoetingscentra Mozartlaan, Dock van Delft, Vermeertoren én cliënten van Ipse de Bruggen. De stagiaires van Ontmoetingscentrum Mozartlaan en Ipse de Bruggen, afkomstig van ROC Mondriaan opleiding medewerker maatschappelijk zorg, organiseerden deze middag. De aanwezigen zijn verwend met een heerlijke lunch en naderhand werd hun kennis getest tijdens een quiz. JongReinier, de bedrijfsjongerenvereniging van het Reinier de Graaf ziekenhuis, kwam koffie schenken voor de bewoners van Die Buytenweye. Ze namen tevens voor iedereen een mooi bloemetje mee. Ook zijn vrijwilligers met groene vingers enthousiast aan de slag gegaan om samen met bewoners de balkons van Stefanna en De Bieslandhof op te fleuren met mooie bloemen in de bakken. Ook de tuin en/of moestuin van Lindenhof, Delfshove en Die Buytenweye werd lenteklaar gemaakt. De gymzaal van Ontmoetingscentrum Vermeertoren kreeg tevens een opknapbeurt zodat de ruimte voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt.

Pijnacker-Nootdorp
De ‘beweegtuin’ van Veenhage is opgeknapt. De tuin staat vol beweegapparaten en door de vrijwilligers is het nu een aantrekkelijke plek geworden om lekker buiten te gaan bewegen. De buitenruimte van Zorgboerderij Buitengewoon 3 werd aangepakt, enorm gewenst nu het voorjaar voor de deur staat! Ook gingen er vrijwilligers aan de slag om de Jeu de Boulesbaan een opknapbeurt te geven. Hierdoor is het weer een gezellige ontmoetingsplaats geworden!

Midden-Delfland
In Singelhof vond er een ‘snertdag’ plaats. Wethouders van Midden-Delfland, Annemiek de Goede-van Tiel en Hans Horlings, en andere vrijwilligers hebben samen met de bewoners heerlijke erwtensoep bereid. Terwijl de pannen op het vuur stonden en heerlijke geuren zich verspreidden, werd er ingehaakt toen er Hollandse liedjes werden gezongen. De handen zijn stevig uit de mouwen gestoken bij Akkerleven om een mooie Jeu de Boulesbaan aan te leggen. Bezoekers van Ontmoetingscentrum Singelhof genoten samen met hun mantelzorgers van een high tea met verse lekkernijen. Maar liefst 90 personen waren op dit gezellige festijn afgekomen. Terwijl iedereen genoot van de heerlijke hapjes en de thee werden er vele liedjes van vroeger gezongen.

Westland
De handen zijn flink uit de mouwen gestoken bij diverse locaties. Duinhof, De Opmaat, Ontmoetingscentrum Naaldwijk, Ontmoetingscentrum Kornalijn hebben een goede opknapbeurt gekregen. De Triangel en De Hooge Tuinen veranderden in beautysalons. De bewoners werden in de watten gelegd met gezichtsbehandelingen, hand/gezichtmassages, manicures, haarverzorging en make-up. Onderwijl werd de inwendige mens ook flink verwend.

In De Terwebloem werd er genoten van een heerlijk high-tea voor bewoners en hun familie. Er was ook gelegenheid om op de foto te gaan en daarvoor het haar te laten doen en je te laten opmaken. Ook bewoners van Sonnevanck werden getrakteerd op een high tea terwijl muzikanten voor gezellige noten op de achtergrond zorgden. De bewoners van Duinhof  en gasten van Strandgoed Ter Heijde beleefden een gezellige zeemansmiddag met heerlijke mosselen, kibbeling en zongen zeemansliederen met zanger Jan van der Spek. Bewoners van Vlietzicht gingen ’s avonds uit eten in eigen huis met familie met enorm blijde gezichten tot resultaat. In De Kreek werd er bingo gespeeld. Er waren vrijwilligers van De Rabobank die ook nog leuke spellen schonken en er waren veel vrijwilligers van The Best Fresh Group die dozen vol fruit voor de afdelingen schonken.

Met al deze bedrijvigheid bij onze locaties kunnen we niet anders concluderen dat het een fantastisch weekend was! We willen alle deelnemers enorm bedanken voor hun inzet. Dankzij jullie was NLdoet weer een groot succes!