Eerste buurtrestaurant Delfshove was een groot succes

Geplaatst op: 11 Oktober 2019

Gisteravond vond het eerste Buurtrestaurant 'Eten bij de Buren' bij Delfshove plaats. Het buurtrestaurant is voor iedereen die samen eten leuker vindt dan alleen. Lekker eten, elkaar ontmoeten, mooie gesprekken en vooral veel gezelligheid staan hierbij centraal.

Heerlijke drie-gangenmaaltijd en volop gezelligheid
Het eerste buurtrestaurant was direct een groot succes. Er waren 31 gasten en iedereen heeft volop genoten van de heerlijke drie-gangenmaaltijd en de gezelligheid. Op 14 november is de volgende 'Eten bij de Buren' en vrijwel alle mensen die er gisteravond waren hebben zich weer ingeschreven. Een aantal van hen gaven ook aan dat ze dan graag iemand meenemen.

Mooie contacten
Er zijn mooie contacten ontstaan tijdens het restaurant. Een aantal bezoekers hebben zelfs afgesproken een keer samen op pad te gaan. Voor gisteravond waren het wildvreemden voor elkaar en nu zijn er plannen om samen leuke dingen te gaan ondernemen. Mooi dat Pieter van Foreest op deze manier buurtgenoten kan helpen om met elkaar in contact te komen en zo eenzaamheid tegen te gaan.

Bent u er volgende keer ook bij?
Het was een gezellige avond met goede gesprekken en lekker eten. Het buurtrestaurant vindt elke tweede donderdag van de maand plaats van 17.30 tot 20.00 uur. Voor slechts €6,- per persoon krijgt u een heerlijk drie-gangendiner. Het volgende buurtrestaurant vindt plaats op 14 november. Bent u er dan ook bij? Reserveren kan door langs te komen bij de receptie van Delfshove of neem contact op via receptie.dlh@pietervanforeest.nl of 015 2569310

Vrijwilligers gezocht
Vind je het leuk om een handje te helpen bij dit initiatief? Wij zoeken nog vrijwilligers die het leuk vinden om structureel of eenmalig te helpen met koken of het uitserveren van de maaltijd. Je krijgt een kooktraining, dus ervaring is niet noodzakelijk. Tijden: van 14.00 tot 20.30 uur. Kan je pas later, dan is dit geen probleem als we dit maar van tevoren weten. Uiteraard staat er voor jou als vrijwilliger ook een maaltijd klaar. Interesse? Neemt contact op met Roel Kappetijn via 015 2512155