Feestelijke kick-off online platform GRZ E-cademy

Geplaatst op: 17 Januari 2020

Maandag 13 januari kwamen de deelnemers uit het GRZ-kennisnetwerk bij Revalidatiezorg Dordrecht bijeen voor de kick-off van de E-cademy: het online kennisplatform voor geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Tijdens deze dag presenteerde Studio GRZ, die GRZ E-cademy professioneel ondersteunt, de nieuwe website en huisstijl van dit platform.

De presentatie werd met veel enthousiasme ontvangen. Vervolgens zijn de deelnemers in werkgroepen aan de slag gegaan met het bepalen van de speerpunten voor dit jaar. Het oncologisch revalidatiepad, kwaliteitsindicatoren en uitdagend revalidatieklimaat kwamen naar voren als speerpunten voor 2020. Aan het eind van dit jaar komen de werkgroepen opnieuw bijeen om de resultaten van hun acties te presenteren. Op deze manier willen zij de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg optimaliseren. De werkgroepen worden gevormd door de deelnemers: Aafje, Archipel, Carintreggeland, Groenhuysen, Laurens, Noorderbreedte, Pieter van Foreest, RevalidatieZorg Dordrecht, Topaz, Valkenhof, Vivium en Zorg in Oktober/de Zorgboog.

Over E-cademy
In de zomer van 2019 tekenden bovenstaande organisaties uit het GRZ-kennisnetwerk een samenwerkingsovereenkomst. Hierin is afgesproken om de beschikbare kennis over geriatrische revalidatiezorg te delen. Met als doel de geriatrische revalidatiezorg naar een hoger niveau te tillen en de kwaliteit van zorg te verhogen. Om deze reden is het online kennisplatform E-cademy in het leven geroepen.

Via het online platform kunnen de deelnemers kennis delen maar ook informatie vinden over de andere deelnemende organisaties. Denk aan ontwikkelde opleidingen, beschikbare scholingen, zorgpaden, zorgprogramma’s, et cetera. Deelnemers kunnen dit materiaal downloaden en gebruiken. Daarnaast kunnen professionals tegen kostprijs ingeleend worden om kennis te delen. In de toekomst kan het portaal uitgroeien tot een digitale community voor professionals in de geriatrische revalidatiezorg.