Feestelijke overhandiging E-Car voor Weidevogelhof en Veenhage

Geplaatst op: 28 Januari 2019

Woensdag 23 januari jl. was het eindelijk zover. In Pieters Brasserie in Pijnacker vond de feestelijke overhandiging plaats van de E-Car. Initiatiefnemer Nicolien Nieuwenhuis, gastvrouw in Weidevogelhof, liep al een paar jaar met de wens om iets te doen aan de (on)bereikbaarheid van de verschillende woontorens van Weidevogelhof en het dorp. Ze ging op zoek, samen met collega’s, naar de mogelijkheden. Er moest toch een manier zijn om dat te bereiken.

In 2018 hebben ze met enkele leden van de Lions Nootdorp-Pijnacker rond de tafel gezeten om hun plannen te bespreken. Zij zijn bekend om het steunen van lokale doelen en ook zij waren enthousiast. In november 2018 organiseerden zij een Lions Night waar liefst € 36.385,00 werd opgehaald. Een fanatisch bedrag waardoor de wens na ruim twee jaar in vervulling ging. Zo blijkt maar weer dat de aanhouder wint.

Wethouder Hanneke van de Gevel, Andrea Jaszmann (directeur Wonen Zorg en Welzijn van Pieter van Foreest), bewoners, medewerkers, vrijwilligers en natuurlijk de leden van de Lions Nootdorp-Pijnacker waren aanwezig om de feestelijke overhandiging van de E-Car bij te wonen. Terwijl iedereen genoot van koffie met gebak werden de leden van de Lions Nootdorp-Pijnacker bedankt voor hun betrokkenheid en enthousiaste inzet.

Leuke en hippe E-Car
Aan hen was ook de eer om de E-Car te onthullen. Een leuke en hippe elektrische car voor de cliënten van Weidevogelhof en Veenhage. De E-Car zal ook een verbindende rol spelen binnen de omliggende wijken van Pijnacker-Nootdorp waarbij het ontmoeten centraal staat. Initiatiefnemer Nicolien maakte de eerste rit. Haar moraal ‘laat je dromen niet afpakken, geloof in jezelf, omring je met fijne mensen en ga ervoor’ heeft ertoe geleid dat straks velen gebruik van de prachtige E-Car kunnen maken.

Vrijwilligers
Een E-Car kan niet zonder bestuurder. We zijn daarom nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met de E-Car op pad te gaan. Om met de E-Car te rijden is een rijbewijs B vereist en krijg je een instructie. Heb je interesse of wil je informatie hierover? Neem dan contact op met Jessica el Hadioui-Smit via j.smit@pietervanforeest.nl.