Fietsen weer mogelijk met een aangepaste fiets

Geplaatst op: 5 Augustus 2020

Hoe fijn is het om heerlijk buiten te fietsen. Veel mensen genieten ervan, maar voor sommigen is het fietsen op een standaard fiets niet (meer) mogelijk. Met een aantal aanpassingen aan de fiets is fietsen voor deze mensen soms wel weer goed mogelijk. Sinds het najaar 2019 hebben Alex tweewielers en Pieters Behandel Praktijk de handen ineen geslagen op het gebied van aangepaste fietsen waardoor het fietsen wellicht voor u ook weer mogelijk wordt.

U kunt denken aan kleine aanpassingen, zoals:

• een pedaal met antislip en breder
• éénhandig remsysteem
• stuur- en/of zadelaanpassingen
• stok- of elleboogkrukhouder

Daarnaast heeft Pieters Behandel Praktijk ook andere typen fietsen, zoals de driewielfiets en de Balance fiets, die u kunt uitproberen als op- en afstappen of evenwicht bewaren op uw eigen fiets moeilijk is. De driewielfiets en Balance fiets zijn voorbeelden van fietsen die het mogelijk maken voor ouderen zo lang mogelijk veilig te kunnen blijven fietsen. Onze ergotherapeuten kunnen u op maat adviseren en ook met u oefenen. 

Advies van de ergotherapeut wordt vergoed door de zorgverzekering. De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per jaar, wat meestal voldoende is. Houd wel rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Bel gerust voor meer informatie naar Pieters Behandel Praktijk, bereikbaar via telefoonnummer 0174 744700.