Filmpjes Stichting Alzheimer over dementie in coronatijd op de WOS

Geplaatst op: 8 December 2020

De Alzheimer Stichting Delft Westland Oostland (DWO) organiseert maandelijks in de verschillende regio’s het Alzheimer Café. Dit café is een ontmoetingsplaats waar mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en andere betrokkenen ervaringen kunnen uitwisselen.

Nieuw initiatief
Nu, ten tijde van het coronavirus, kunnen de Alzheimer Cafés helaas niet doorgaan. Het contact tussen alle betrokkenen is beperkt. Om enigszins tegemoet te kunnen komen aan de wens om informatie en het uitwisselen van ervaringen en tips in deze moeilijke tijd, zijn op initiatief van de Stichting Alzheimer twee filmpjes gemaakt door de WOS, een derde volgt in januari 2021. 

Uitzendingen
Het eerste filmpje wordt door de WOS uitgezonden op woensdag 9 december vanaf 19:00 uur tot donderdag 10 december  19:00 uur. Het filmpje gaat over communicatie in coronatijd en de ervaringen van een mantelzorger. Het tweede filmpje  wordt uitgezonden op woensdag 16 december vanaf 19:00 uur tot donderdag 17 december 19:00 uur. In dit filmpje wordt verteld over de invloed van corona op dementie in de thuissituatie. Daarnaast bevat het filmpje tips om mogelijke achteruitgang te beperken.

Na de uitzendingen zijn de filmpjes ook te zien op de website van Alzheimer Stichting DWO: www.alzheimer-nederland.nl/regios/dwo. Daarnaast zullen er in deze periode interviews over deze onderwerpen worden uitgezonden op de WOS-radio.