Fotoproject 1 beeld 1000 woorden in De Kreek en Sonnevanck

Geplaatst op: 7 Februari 2020

Na het winnen van De Boven Verwachting prijs 2019 hebben verschillende collega’s binnen De Kreek en Sonnevanck een fotocursus gedaan bij Get Oud. Zij zijn begonnen met de theorie van fotograferen om vervolgens het geleerde in de praktijk te brengen op de afdeling. De collega’s die mee hebben gedaan aan het project gingen de afdeling op om te observeren en foto’s te maken van mooie geluksmomenten van bewoners.

Observeren
“Bij de start van het project voelde het wat onwennig om alleen te zitten en te observeren, maar toen realiseerde ik me het effect van persoonlijke aandacht. Er was bijvoorbeeld een verzorgende in gesprek met een bewoner en door te observeren zag ik hoe de bewoner begon te stralen door dit kleine beetje extra aandacht. Dáár doe je het uiteindelijk als verzorgende voor”, aldus Petra Zeeman, Verzorgende IG in Sonnevanck.

Genieten
De bewoners van De Kreek en Sonnevanck hebben genoten van de extra aandacht dat dit mooie project met zich meebrengt. Ook zijn de bewoners trots op de mooie foto’s die er gemaakt zijn en natuurlijk de expositie.

Lees het gehele interview met Petra Zeeman hier.