Geslaagde activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

Geplaatst op: 23 September 2019
Jaarlijks staat 21 september in het teken van Wereld Alzheimer Dag. Ook Pieter van Foreest heeft aandacht aan deze dag besteed en samen met andere zorg- en welzijnsinstellingen zijn diverse activiteiten, leuke bijeenkomsten en voorstellingen georganiseerd. Dit jaar was het thema wereldwijd bewegen. Bewegen is voor iedereen belangrijk. Zeker voor mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie.
 
Westland
Vele geïnteresseerden waren naar de Ontmoetingskerk in Naaldwijk gekomen om de voorstelling over het belang van bewegen bij te wonen. Wethouder Piet Vreugdenhil opende de voorstelling en heette iedereen welkom. De voorstelling was een interessante mix van theater, humor, ervaringsoefeningen en diepgang.
 
Er waren twee beweegochtenden voor senioren georganiseerd. Nederlands lange afstandsloper Carla Ophorst opende de beweegochtend bij Westlandia Voetbal. Leerlingen van het Mondriaan College hielpen de aanwezigen met jeu de boules of walking voetbal. Ook bij SV KMD was men fanatiek aan het bewegen en maakten ze kennis met diverse sporten. Dat samen bewegen zorgt voor gezelligheid en contact bleek tijdens deze gezellige ochtenden. In Ontmoetingscentrum Kornalijn vond een beweegactiviteit plaats waarbij belangstellenden samen met bewoners konden bewegen en kennismaken met het ontmoetingscentrum. Ontmoetingscentrum Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld had haar deuren open gezet, waarbij ook deelgenomen kon worden aan een interessante workshop.
 
Delft
Wie zaterdag in Delft was heeft wellicht duofietsen en riksja’s zien fietsen. Medewerkers van de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest in Delft deelden samen met Delft voor Elkaar en Careyn kaartjes met de signalen van alzheimer uit om de ziekte onder de aandacht te brengen. In samenwerking met het Sportfondsenbad en onze ontmoetingscentra kunnen mensen iedere dinsdagmiddag zwemmen. Onder begeleiding van een medewerker van het ontmoetingscentrum en een zweminstructeur genoten meerdere ouderen met hun mantelzorger(s) of  vrijwilliger van een heerlijke duik.
 
Pijnacker-Nootdorp
Ontmoetingscentrum Pijnacker had een zwemuur georganiseerd om op deze wijze lekker te bewegen. Belangstellenden konden daarnaast aansluiten om met de bewoners van Veenhage of Weidevogelhof een heerlijke wandeling te maken. Met het prachtige weer was het heerlijk om te fietsen op de duo- en/of rolstoelfiets.
 
Midden-Delfland
In Midden-Delfland vond de indrukwekkende theatervoorstelling ‘Oploskoffie’ plaats. Het verhaal van een oma die dementie krijgt en de impact hiervan op haarzelf en haar directe omgeving. Het verhaal is gebaseerd op en geïnspireerd door ware gebeurtenissen en heeft veel autobiografische elementen.