Geslaagde kijk in De Kreek

Geplaatst op: 15 April 2019

Op zaterdag 13 april had De Kreek haar deuren voor belangstellenden geopend om een kijkje te nemen in deze prachtige locatie en de sfeer te proeven. Geïnteresseerden konden binnenlopen en zien wat De Kreek allemaal te bieden heeft. Er vonden allerlei leuke en informatieve activiteiten plaats. Zo konden ze onder andere informatie krijgen over de huiskamers en de duofiets.

Tijdens de middag kon men ook kennismaken met de braintrainer en belevenistafel, activiteiten waar de bewoners veel gebruik van maken. Zowel de braintrainer als de belevenistafel kunnen de bewoners samen uitvoeren en biedt ze ontspanning, beleving en het stimuleren van het geheugen aan.

Ook de deuren van de snoezelruimte waren geopend. Een mooie ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Snoezelen is een combinatie van de woorden doezelen en snuffelen. De tuinkas was, in verband met de nationale bijentelling, omgetoverd in een bijenkas waar enthousiaste vrijwilligers samen met bewoners een creatieve activiteit deden. Voor de allerkleinsten was er een leuke speurtocht georganiseerd.

De bezoekers waren enthousiast over de Virtual Reality-brillen. Via de Virtual Reaity-brillen worden de bezoekers meegenomen in een virtuele wereld van iemand met dementie en ervaar je wat iemand met dementie ervaart.

Een kijkje in De Kreek was een geslaagde dag. Zowel de bewoners, bezoekers als medewerkers hebben enorm genoten en de bezoekers zijn een ervaring rijker geworden van deze dag.