Geslaagde NLdoet

Geplaatst op: 18 Maart 2019

Op 15 en 16 maart vond NLdoet weer plaats: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook locaties van Pieter van Foreest namen hieraan deel en organiseerden leuke en nuttige activiteiten!

Delft
Burgemeester Marja van Bijsterveldt is gaan klussen in Die Buytenweye. Daar werd de serre opgeknapt tot tuinkamer en de tuin klaargemaakt voor het voorjaar. Samen met vrijwilligers,  bewoners en bezoekers van de dagverzorging heeft ze ervoor gezorgd dat de tuin er weer stralend bij staat. Toen het werk er op zat heeft ze de bezoekers van de dagverzorging nog even opgezocht. Vrijwilligers gingen enthousiast aan de slag in Lindenhof, De Bieslandhof en Stefanna. Daar werden de terrassen en balkons onder handen genomen en de bloempotten voorzien van kleurrijke plantjes. Ook de konijnen in Lindenhof werden niet vergeten. Hun hok is gecontroleerd, zodat ook zij weer een mooi onderkomen hebben. De bewoners van Stefanna heerlijk gewandeld met de vrijwilligers.

Midden-Delfland
Leerlingen van het ROC Mondriaan stonden in Akkerleven om de rollators of rolstoelen van de bewoners in de wasstraat schoon te maken en op te pimpen. In de tussentijd stonden andere enthousiaste leerlingen in de keuken poffertjes te bakken, zodat de bewoners later van deze heerlijke lekkernij konden genieten. Collega’s van Team Midden-Delfland Thuis hebben een gezellige pannenkoeken en poffertjesmiddag in Singelhof georganiseerd. Maar liefst 110 personen waren op dit gezellige festijn afgekomen. Iedereen genoot van het lekkere eten, terwijl een draaiorgeltje voor de vrolijke noten zorgden. Heel special was dat een medewerker in haar trouwjurk samen met haar man langs kwam, de bruidstaart werd aangesneden en ze werden in het zonnetje gezet.

Pijnacker-Nootdorp
Enthousiaste vrijwilligers hebben het beweegpad in de tuin van Veenhage voorzien van instructieborden, zodat de bewoners weten welke oefeningen ze kunnen doen. Dankzij een grote groep vrijwilligers werd de volière op de eerste afdeling gedemonteerd en verplaatst naar de tweede afdeling waar het nu onderdeel uitmaakt van de gezellige zithoek.  In Zorgboerderij Buitengewoon 3 werd de buitenruimte opgeknapt. In Weidevogelhof gingen vrijwilligers actief aan de slag om een nieuwe recreatie-/ontspanningsruimte  te creëren. Hierdoor kunnen er meer activiteiten worden aangeboden, zodat de bewoners er met elkaar van kunnen genieten. Ook werden de bloempotten  voorzien van mooie voorjaarsbloemen, zodat de balkons er weer fleurig uitzien.

Westland
In De Kreek, De Terwebloem  en Ontmoetingscentrum Kornalijn werden onder andere de huiskamers onder handen genomen met een goede voorjaarsschoonmaak. Ontmoetingscentrum Naaldwijk, Duinhof, Vlietzicht en De Opmaat kregen een goede opknapbeurt. Ruimtes werden voorzien een likje verf. Sommige muren kregen zelfs een andere kleur.  Dankzij de vrijwilligers ziet het er weer fris en strak uit.

De Hooge Tuinen mocht een groep vrijwilligers ontvangen die in het kader van NLdoet en het leren van de Nederlandse taal graag hun steentje wilden bijdragen. Ze waren enthousiast, leergierig en wilden maar graag kennis maken met de zorg. Met hun hulp was het terras snel voorjaarsklaar gemaakt en bijzonder is dat enkelen van hen meteen een afspraak heeft gemaakt om als vrijwilliger aan de slag te gaan.  In De Terwebloem en Ontmoetingscentrum Kornalijn werden ze in de watten gelegd tijdens een heerlijke verwendag. Cliënten in De Opmaat genoten samen met de familie van een high tea met heerlijke lekkernijen. Ook de cliënten van Duinhof, Dagverzorging Plus en de gasten van Strandgoed Logies & Respijt werden verrast met een high tea terwijl ze tussendoor ook nog gezellig bingo speelden. In Ontmoetingscentrum Zwaluw stond er een ouderwetse gezellige pannenkoekenmiddag op het programma.  In Sonnevanck en De Kreek waren ook gezellige activiteiten georganiseerd. In Sonnevanck  was het een feestelijke middag waarbij de volière geopend is. In de Triangel was een speciale rolstoel-/rollatordansmidddag georganiseerd wat voor veel gezelligheid zorgde. 


Met NLdoet is het altijd volop bedrijvigheid bij de locaties. De cliënten genieten dan ook volop van alle activiteiten op de locaties. We willen alle deelnemers enorm bedanken voor hun inzet. Dankzij jullie was NLdoet weer een groot succes.