Geslaagde NLdoet klussen bij Pieter van Foreest

Geplaatst op: 28 Mei 2021

Tijdens de landelijke vrijwilligersactie van NLdoet zijn er bij Pieter van Foreest bergen werk verzet. Zo’n 90 vrijwilligers zagen de kans schoon om goed te doen en schreven zich in voor uiteenlopende klussen in Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en het Westland. Het gros van de klussen betrof het opleuken van terrassen en balkons. Maar er waren ook tal van binnenactiviteiten zoals high tea’s, een wellnessmiddag en een verjaardagsfeest.

Hoog bezoek in Pijnacker

De bewoners van Weidevogelhof werden dubbel verrast. Vrijdagmiddag kwam het voltallige college van burgemeester en wethouders van gemeente Pijnacker-Nootdorp de handen uit de mouwen steken. Zij namen het op zich om de binnentuin en de balkons op te fleuren met prachtige planten. Ook de coördinatoren van Vrijwilligers informatie Punt van Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp deden een duit in het zakje. Zaterdag worden er in de binnentuin laagblijvende fruitboompjes geplant.

“We willen echt onze handen uit de mouwen steken om mensen te enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. En om vrijwilligers een hart onder de riem te steken,” aldus Francisca Ravestein, burgemeester Pijnacker-Nootdorp.

Westland

In het Westland stonden veel buitenklussen op het programma. Zo werd het terras van De Hooge Tuinen schoongemaakt en vervolgens voorzien van mooie bloemen. In Ontmoetingscentrum Naaldwijk legden handige vrijwilligers een heus wandelpad aan, zodat de bezoekers makkelijk door de tuin kunnen wandelen. De bezoekers van Ontmoetingscentrum Zwaluw genoten van een heus verjaardagsfeest. Tweemaal per jaar worden de verjaardagen gevierd. Dit keer werd het tijdens NLdoet georganiseerd met een heerlijke high tea en leuke activiteiten. Niet alleen op de locaties genoten de cliënten. Ook aan de cliënten thuis werd gedacht, de collega’s van het team Naaldwijk Thuis bezorgden samen met enthousiaste vrijwilligers heerlijke lunches bij de cliënten thuis. WPK leverde heerlijke verse tomaten. Bakker van den Berg doneerde heerlijke broodjes. En ook de HEMA en Albert Heijn deden een duit in het zakje. Om het helemaal af te maken werden er prachtige planten geleverd door Verdel en Vilosa. Zaterdag wordt het terras van Ontmoetingscentrum Zwaluw zomerklaar gemaakt.

Delft

In De Bieslandhof werden de terrassen en de balkons van de bewoners opgeknapt. Een groep van zo'n twintig man ging enthousiast aan de slag, waaronder zes vrijwilligers van samenwerkingspartner Vegro. Aan het eind van de ochtend stond alles er weer fleurig bij, mede dankzij de planten die PLUS Schinkel had geschonken. De kers op de taart was de prachtige tuinset die Intratuin Pijnacker als verrassing kwam langsbrengen. De bewoners zijn er ontzettend blij mee! Ook het terras van Ontmoetingscentrum Vermeertoren werd onder handen genomen. In Lindenhof is er een heuse wellness- en tuiniermiddag gehouden. Een fantastische en relaxte middag voor de bewoners waar iedereen volop genoten heeft.

Midden-Delfland

In Akkerleven werd het terras opgefleurd met prachtige planten vol kleur, zodat de bewoners straks met het mooie weer kunnen genieten van de prachtige tuin. Terwijl de tuin bij Ontmoetingscentrum Singelhof onder handen werd genomen werden de bezoekers van verwend van een heerlijke high tea.

Hartverwarmend

Bij Pieter van Foreest dragen we vrijwilligers een warm hart toe. Dagelijks kunnen we rekenen op zo’n 2500 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de extra’s in het leven van onze cliënten. Dat er tijdens NLdoet zoveel vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken vinden we hartverwarmend. Samen, Jezelf zijn, Boven verwachting staat voorop bij Pieter van Foreest. En we zien graag dat we hier niet alleen in staan.

Namens alle cliënten en collega’s van Pieter van Foreest hartelijk dank voor de geweldige inzet!