Geslaagde Samen Actief Beurs in Delfshove

Geplaatst op: 20 Mei 2019

Zaterdag 18 mei vond ‘Ons Delft maak de stad’ plaats. Een dag waarvoor iedereen zich kon laten informeren en inspireren om samen zich voor te bereiden op de toekomst van Delft. Vele belangstellenden namen een kijkje bij diverse organisaties door de stad heen. Ook Pieter van Foreest deed mee met een gezondheidsmarkt voor de actieve senior in Delfshove. De Samen Actief Beurs stond in het teken om zo lang mogelijk actief en gezond te blijven en de nieuwe buurttuin en het Vriendenpavilojeon werden feestelijk geopend.

Voorbereid zijn op de toekomst
Langer thuis wonen, hoe doe je dat op een fijne en veilige manier? Bezoekers van de Samen Actief Beurs hebben bij de diverse organisaties informatie en advies ingewonnen en meegedaan aan verschillende activiteiten, zoals de wereld van dementie ervaren door middel van een Virtual Reality bril. Ook de fysiotherapeut van Pieters Behandel Praktijk, de sta-op stoelen van Zorgdrager, Hospice en Stichting Vrienden van Delfshove waren van de partij. De cliënten van Ipse de Bruggen stelden hun nieuwe expositie prachtige schilderijen tentoon. En men kon genieten van de lekkernijen van maaltijdservice Apetito. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam eveneens langs om de beurs te bezoeken. Er was veel belangstelling voor de MAX Mobiel. Een leuke 100% elektrische auto die ruimte biedt aan 2 personen en heeft bagageruimte voor een ingeklapte rolstoel of rollator. Ook de burgemeester maakte een proefrit in de MAX Mobiel. 

Opening buurttuin
Daarnaast werd de nieuwe buurttuin ‘Delfshofje’  en de Vriendenpaviljoen feestelijk geopend. De tuin is een plek voor zowel de bewoners van het Vorrinkplein als de wijk. Een plek om samen te komen, te genieten van het groen, de zon en een gezellig praatje met (buurt)bewoners. Jeanette van Laarhoven, directeur divisie Thuis, onthulde samen met een bewoner feestelijk de naam van deze mooie buurttuin die vanaf nu bekend staat als Delfshofje. Tegelijkertijd onthulde wethouder Karin Schrederhof samen met mevrouw Van den Berg (voorzitter van Stichting Vrienden van Delfshove) en een bewoner het Vriendenpaviljoen. Kortom een geslaagde dag! We willen iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om de buurttuin en het Vriendenpaviljoen te realiseren.