Gezichten van dementie

Geplaatst op: 2 September 2022

Van 17 september tot en met 14 oktober a.s. is in de Ontmoetingskerk in Pijnacker een expositie genaamd “de gezichten van dementie”, georganiseerd door Alzheimer DWO. 

Op ruim 2 meter hoge aquarellen worden portretten getoond van mensen met dementie weergegeven. Dat dementie niet alleen degene die eronder lijdt raakt, maakt ook de mensen die om diegene heen staan, wordt treffend duidelijk gemaakt in korte films. 

De aquarellen zijn van kunstenaar Herman van Hoogdalem en de video portretten van Gijs Wanders. De expositie wordt geopend op 17 september op 15.30 uur door Björn Lugthart.
De expositie is van maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Tijdens deze expositie worden er drietal thema-avonden georganiseerd met diverse gastsprekers die vrij toegankelijk zijn voor iedereen die meer wilt weten over dementie. 

Thema-avonden over dementie 
Tijdens deze avond worden symptomen van dementie ter sprake gebracht en waar u terecht kunt met vragen. Daarnaast wordt besproken wat dementie doet met u en uw naasten. Er is gelegenheid om uw vragen te stellen en in gesprek te gaan met medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, huisarts en gemeente. 

Datum: woensdag 28 september 2022 
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) 
Locatie: Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 19 in Pijnacker  

Thema-avond over dementie en het levenseinde 
Tijdens deze avond komen diverse interessante onderwerpen aan bod, zoals afscheid bij dementie, dementie en het levenseinde en mag ik gaan.  

Datum: dinsdag 4 oktober 2022 
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) 
Locatie: Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 19 Pijnacker 

Thema-avond over de dementievriendelijke gemeente 
U krijgt deze avond informatie over de thuiszorg in de nabije toekomst, over toekomstige woon- en zorgvoorzieningen en over wonen en leven met dementie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. 

Datum: woensdag 12 oktober 2022 
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) 
Locatie: Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 19 Pijnacker 

 

(Herman van Hoogdalem gezichten van dementie, 2017)