Goede voornemens? Wat denkt u van meer tijd voor uzelf?

Geplaatst op: 9 Januari 2020

Met de start van een nieuw jaar passeren diverse goede voornemens de revue. Gezonder eten, meer bewegen en stoppen met slechte gewoontes zijn veelgehoorde plannen. Maar wat te denken van meer aan uzelf denken?

Voor veel mantelzorgers is dit niet vanzelfsprekend. Zorgen voor een naaste doen veel mensen met liefde. Het neemt echter veel tijd en energie in beslag. Of het nu gaat om een partner, een vader of moeder of andere naasten, zorgen voor een ander vergt veel, zowel lichamelijk als mentaal. Daarnaast is er veelal geen tijdslimiet aan mantelzorg. Soms kan het jarenlang nodig zijn om iemand in de omgeving te ondersteunen en is er naargelang de tijd verstrijkt steeds meer zorg nodig. Ongemerkt raakt u stukje bij beetje opgebrand. Om de zorg voor een naaste vol te houden is het daarom erg belangrijk om af en toe eens tijd te nemen voor uzelf.

Zorg even loslaten
Maar hoe doet u dat? Vaak is het een lastig proces om de zorg voor een dierbare uit handen te geven. Want wie kan er nu beter voor hen zorgen dan u? Maar wat als er oplossingen zijn die óók voor uw naaste een welkome afleiding zijn? Denk bijvoorbeeld aan respijtzorg in het Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt. In het Strandgoed staat er een team van betrokken en geschoolde vrijwilligers en zorgmedewerkers klaar om de taken van de mantelzorger voor een korte periode over te nemen. De zorg van thuis wordt zo voortgezet in onze logies & respijt, 24 uur per dag, zeven dagen per week. U kunt als mantelzorger daardoor even tot rust komen, thuis of samen met uw naaste in Strandgoed Ter Heijde.

Vakantiesfeer
In het strandgoed heerst een gemoedelijke vakantiesfeer. Gasten kunnen hun verblijf invullen naar eigen wens. Gelegen aan de kust is er vanuit het strandgoed prachtig uitzicht over de duinen naar het strand. Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers waar u naast het comfort van uw eigen kamer altijd gebruik van kunt maken. Gasten kunnen kiezen uit één- of tweepersoons kamer.

Voor wie?
Het Strandgoed verwelkomt thuiswonende volwassenen, met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie, die rekenen op de hulp en ondersteuning van hun mantelzorger(s).

Contact
Neem voor meer informatie of aanmelden vrijblijvend contact op via strandgoed@pietervanforeest.nl of bel naar  015 – 515 5000 / 06 - 5391 0101.