Griepvaccinatie cliënten in oktober 2021

Geplaatst op: 24 September 2021

Griepvaccinatie
Griep (influenza) kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als iemand diabetes, een hart-, long- of nierziekte of minder weerstand heeft. Of als men 60 jaar of ouder is. De griepprik is de beste manier om je tegen griep te beschermen. De griepvaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Door vaccinatie beschermt men ook anderen. 

Hoe werkt de vaccinatie?
De vaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam ‘afweerstoffen’ maakt tegen griepvirussen. Deze afweerstoffen beschermen tegen de meest voorkomende griepvirussen. Door de griepprik heeft men ongeveer 40% minder kans op griep. Als men toch griep krijgt, wordt men vaak minder ernstig ziek.

Uitnodiging voor griepvaccinatie voor cliënten

  • Cliënten met zorg en behandeling (verpleeghuiszorg) van Pieter van Foreest vallen onder de medische verantwoordelijkheid van de specialisten ouderengeneeskunde van Pieter van Foreest, zij worden via Pieter van Foreest uitgenodigd voor de griepvaccinatie.
  • Cliënten met zorg zonder behandeling (verzorgingshuis) & cliënten wonend in de thuissituatie vallen onder de medische verantwoordelijkheid van de eigen huisarts. Zij ontvangen de uitnodiging (indien van toepassing) via de eigen huisarts.

Uitnodiging tot vaccinatie
Deze week ontvangen de cliënten die het betreft (of de wettelijk vertegenwoordiger) de uitnodiging in de brievenbus / via de locatie van Pieter van Foreest met daarbij een (toestemmings)formulier om in te vullen en aan te geven of men gebruik wil maken van de vaccinatie. De vaccinatie is gratis en vrijwillig. 

Oktober
De griepvaccinatie bij Pieter van Foreest voor cliënten vindt plaats in de maand oktober. In de week van 11-17 oktober. De vaccinatie wordt gegeven op de eigen locatie.