Hollandse zomerweken in Veenhage

Geplaatst op: 5 Augustus 2019

Van 15 juli t/m 2 augustus stond Veenhage geheel in het teken van de Hollandse zomerweken. En wat was het leuk om met elkaar van de typisch Hollandse gezelligheid te genieten.

Volop genieten
Op de twee maandagen werden de houten klompen onder handen genomen. Ze werden beschilderd en vervolgens beplakt en het plantje erin zorgde ervoor dat het echt af was. De zelfgemaakte muziekinstrumenten lieten zien dat je met eenvoudig materiaal toch muziek kunt maken.  Blikken werden gevuld met macaroni of rijst en omplakt met Delfts blauw papier. Ook de bezemsteel veranderde in een schellenboom door bierdoppen eraan te bevestigen. De instrumenten werden ingezet bij het optreden van de Reiko’s wat een hoop plezier gaf.

Er was een ‘koek en snoepie’ kraam met oud Hollandse snoepjes. Het echtpaar van deze kraam gaf een presentatie over hoe deze lekkernijen worden gemaakt. Met de quiz ‘herkent u deze nog’ kwamen er veel verhalen en herinneringen los. Ook het draaiorgel ontbrak niet tijdens de zomerweken. Terwijl de bewoners genoten van de poffertjes, werd er door bewoners en medewerkers volop gedanst.

Het waren zeer geslaagde Hollandse zomerweken.