Digitale huiskamer in Ontmoetingscentrum Dock van Delft

Geplaatst op: 3 November 2015

Voor velen is het digitale netwerk niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Maar wat als u hier niet handig mee bent? Dan biedt de digitale huiskamer de oplossing. Dit zijn plekken in Delft waar senioren gebruik kunnen maken van computers en hierin begeleid worden door vrijwilligers of medewerkers.

Ook Ontmoetingscentrum Dock van Delft draait sinds 1 oktober 2015 mee met het concept. Samen met een medewerker wordt gekeken naar de mogelijkheden voor mensen met geheugenproblemen en bij wie digitale middelen/spellen kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een afspeellijst, geschikte spellen en het maken van fotoboeken. Ook het gebruik van een tablet kan worden uitgelegd, zodat je met (klein)kinderen contact kan houden of zelfs beeldbellen.

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Maak dan op afspraak met Jacqueline van Workum via telefoonnummer  015 5158100 of mail naar  j.van.workum@pietervanforeest.nl.

De Digitale Huiskamer is een samenwerkingsverband van onder andere Participe Delft/Delft voorElkaar, SeniorWeb Delft, DOK, HCC Delft en verschillende vrijwilligersgroepen in de wijkcentra.